weegschaal

Weegschaal een lucht teken

Het element lucht hoort bij het teken weegschaal. (evenals bij tweelingen en waterman). Het is een hoofdteken dat betekent dat je op de buitenwereld bent gericht.

Dit teken ligt halverwege de dierenriem, tussen de Maagdelijke Godin en de Schorpioen in. Het is een oeroud symbool voor rechtvaardigheid, harmonie en evenwicht. 

De eerste zes tekens van de dierenriem staan voor de persoonlijke ontwikkeling van de mens. In dit teken kom je de anderen tegen. Het 7de huis is dan ook het huis van partnerschap. Het teken weegschaal is het tweede teken van de intellectuele luchttekens. Maar anders dan Tweelingen: het teken dat geregeerd wordt door de alerte Mercurius, valt Weegschaal onder Venus: de godin van de Liefde.

Symbolische uitleg

weegschaal

We zien een geblinddoekte vrouw die een weegschaal vasthoudt. Dit symbool zie je bijvoorbeeld op gerechtsgebouwen staan. De blinddoek staat voor onpartijdigheid, een eerlijk oordeel kunnen vellen, niet beïnvloed door anderen. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat sommige weegschalen bepaalde dingen niet willen zien, om zo confrontaties met de ander uit de weg te gaan.

Persoonlijkheid weegschaal

Weegschalen houden zich vooral bezig met innerlijk evenwicht en harmonieuze relaties met anderen, waarbij ze veel steun kunnen ontlenen aan Venus: liefde voor schoonheid en romantiek, hun charme en hun gevoel voor rechtvaardigheid.

Verliefd worden op de liefde kan een probleem zijn, maar een balans bestaat uit twee schalen en ze hebben andere mensen nodig voor hun evenwicht -ze zullen vrijwel alles doen om niet alleen te hoeven zijn.

Ze worden als de diplomaten van de dierenriem gezien, maar het feit dat ze begrip voor beide kanten van een situatie kunnen opbrengen, kan tot eindeloze besluiteloosheid leiden. Weegschalen zijn op zoek naar liefde en harmonie. Zij gaan uit van de ander. Het teken Ram staat recht tegenover weegschaal: een ram gaat uit van zichzelf “Dit wil ik, dit vind ik”. Een weegschaal vraagt voortdurend “Wat wil jij, wat vind jij”? – Zoals al eerder gezegd hangt dit van de rest van de horoscoop af heb je bv de maan in ram of een ram ascendant dat ben je toch veel minder bereid je naar een ander te voegen-.

De weg van de Weegschaal

Dit teken weet alles van de liefde. Werkelijke liefde is onbaatzuchtig. Weegschaal heeft nog weet van onze kosmische erfenis die de liefde betreft. In Weegschaal gloeit de liefde na.

Herken je jezelf in deze karakter horoscoop? Laat een reactie achter!

Lees ook mijn andere artikelen over bijvoorbeeld  maagd, kreeft, of ram. Liefs,