grand cafe de tropen

Review grand cafe de tropen

Amsterdam heeft er weer een nieuwe parel bij! Met uitzicht op het oosterpark en aan het tropenmuseum vast zit deze vernieuwde en nu ook openbare grand café de tropen. Lees mijn review over grand cafe de tropen:

Het cafe bestond eigenlijk al veel langer als onderdeel van het tropen museum maar is nu openbaar te bezoeken én heeft een metamorfose ondergaan. Als eerst valt de locatie op: prachtig uitzicht met een groot terras aan het oosterpark. Eenmaal binnen zie ik veel natuurlijke tinten als grijs, donkergroen en zwart met een houten vloer als basis. Het ziet er heel strak en luxe uit met grote vazen met verse bloemen als eye catcher. Het verbaasde mij dan ook niets toen de bediening aangaf dat Piet Boon het heeft ontworpen. De bediening is vriendelijk en het valt meteen op dat ze geen high pretentious attitude hebben wat bijna lijkt te kleven aan een hotspot. Verfrissend!

grand cafe de tropen

De connectie met het Koninklijk Instituut voor De Tropen is terug te vinden op de kaart. Chef-koks Robin Tiemessen en Roy van Loenen hebben zich laten inspireren door smaken van over de hele ­wereld. Zo staan op de uitgebreide en betaalbare menukaart Chinese paddenstoelencake (€10), De Tropenburger, met vlees van de Beemsterkoe en ananas (€13,50), en een dessert van spekkoek met kokosijs, kiwi en pandan panna cotta (€7). ‘De gerechten zijn herkenbaar, maar hebben allemaal een tropische twist,’ zegt manager Tijmen Veenstra. Ook aan kinderen is gedacht, zij kunnen bijvoorbeeld een mini-Tropenburger kiezen.

Ook fijn om te weten: De Tropen kiest voor duurzame en lokale leveranciers. Vlees komt van Slagerij De Wit uit de Watergraafsmeer, het lekkers bij de koffie komt van Taart! uit de Haarlemmerbuurt en water wordt geschonken uit de Ecotap, een systeem waarbij kraanwater gefilterd wordt tot mineraalwaterkwaliteit.

salade tropen cafe

Ik nam de japanse kip salade. Leuk accent dat de sojasaus in de prikker zit. De salade was zeker lekker maar toen ik de tropenburger zag had ik bijna spijt. Man wat zag dat er lekker uit. Gelukkig mocht ik proeven 😉 Ik zou zeggen, als gezonde lekkere tussendoor: neem de japanse kipsalade. Bij stevige trek: neem de tropenburger.

 

tropenburger tropen cafe

Wij betaalden voor een koffie verkeerd, 2 ijsthee, een japanse kipsalade en een  tropenburger: €29,25

 

Conclusie: Het is een mooi sfeervol nieuw café met een goede keuken en vriendelijke bediening op een top locatie. Aanrader!

bronnen: Parool en personeel van het tropen café.