Recept voor de lekkerste wortel pompoensoep met kokosmelk
Deze wortel pompoensoep is een echte topper voor in de winter! het is een lekkere stevige soep en verrassend anders met kokosmelk en koriander. Echt de moeite waard! Deze soep is in een handomdraai gemaakt en bevat veel vitamines.
In Amerika wordt pompoen al jaren gebruikt voor allerlei baksels, soepen maar ook als decoratie. Denk maar aan Thanksgiving en Halloween! In Nederland is de pompoen nog niet zo prominent in de keuken aanwezig maar is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Leuk feitje: De pompoen is familie van de courgette, komkommer en meloen. Huh? Ja dat dacht ik ook toen ik het las. De pompoen is behalve lekker zoet en vullend ook heel gezond: De vrucht heeft weinig calorieën, maar bevat veel vezels. Hartstikke goed voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien.
Ik vind deze vullende soepen IDEAAL voor het koude weer [icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Als het buiten regent of stormt en ik heerlijk binnen ben met een warme kom in mijn handen… love it!
Lees ook mijn recept voor de lekkerste Rode Linzensoep Turkse stijl
[icon type=”glyphicon glyphicon-shopping-cart”]Benodigdheden wortel pompoensoep:
- 2 a 3 winterpenen
- 1(kleine) pompoen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 uien, gesnipperd
- 1/2-1 rood pepertje, gesneden, zaadjes eruit
- Stukje gember (duimgrootte) geraspt
- 2 groenten-bouillonblokjes
- 750 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 1 bosje verse koriander, fijn gehakt
[easy-tweet tweet=”Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie.”]
[icon type=”glyphicon glyphicon-th-list”] Stappenplan wortel pompoensoep:
- Schil de winterpenen en pompoen en snij ze in stukken.
- Fruit de ui, knoflook, gember en het pepertje aan in olie.
- Voeg de wortels, pompoen, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat in +/- 20 minuten gaar worden.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Garneer met verse korianderblaadjes, of met een gesneden bosui zoals op de foto.
- voeg eventueel nog een streepje sesamolie toe voor de garnering. Geeft een mooi effect.
Eet smakelijk! [icon type=”glyphicon glyphicon-user”] Als je meer lekkere en aparte soeprecepten wilt dan raad ik je dit boek aan: Hemelse soepen – Nicole Pisani
[icon type=”glyphicon glyphicon-user”] Mocht je meer recepten willen van pompoen, dan beveel ik je dit boek aan: Het gouden pompoenen boek van E. Banziger.Vind je de soep net zo lekker als ik? Ik vind het leuk als je een reactie achter laat en mijn recept deelt. 🙂
[icon type=”glyphicon glyphicon-thumbs-up”]thumbs up for the beautifull featured pic by https://www.flickr.com/photos/jcohen97/—————————————————————————————————–
Persoonlijk uitgezocht:
Lees hier nog zo’n verwarmend soep recept met dezelfde smaakstijl: oosterse currysoep
—————————————————————————————————–
Vanavond deze soep gemaakt! Het is erg lekker en het ruikt heerlijk in huis.
Een echte aanrader!! Lekker recept Janneke.
Groetjes Elvira
Nou ja dan gooi ik het nog maar een keer in de soep..uh…groep :-)Ik vond het een lekker rceept, een soep ne9t wat anders dan al de gewone pompoensoeprecepten. Dus ik ben diezelfde dag nog aan de slag gegaan. Tomatenbouillon ken ik niet (koop je dat in een potje?), dus heb ik tuinkruidenbouillon genomen met een flinke eetlepel tomatenpuree erdoor (ja je moet wat). Het was erg lekker. Ik had een flinke pan vol en …helemaal opgegaan!!!!
Zelf al veel vaker de pompoen-kokos-wortel variant gemaakt maar op deze manier is het wel een heel snel recept! En lekker met de gember erdoor!
Hoi, Voor hoeveel personen is dit recept? Vier?
Bedankt alvast!
@Martine, het recept is inderdaad voor 4 personen. Wij zijn met z’n tweeën, dus ik bewaar altijd wat voor de volgende dag bij de lunch of als tussendoortje in de middag.
Dank je! Ik ga m morgen maken, ben benieuwd!
Ik ben geen keukenprinses en ook geen soep liefhebster, maar deze soep ben ik gaan maken omdat ik een pompoen had gekocht voor op mijn fruitschaal en niet wist wat ik er mee moest doen.
Dit recept klonk niet alleen makkelijk maar ook lekker. Ik heb een paar dingen anders gedaan. Ik heb de pompoen en de worteltjes grof gestampt toen ze gaar waren. Tuinkruiden bouillon gebruikt 500ml. Bijna een heel blikje dikke cocosmelk en de gewichten van de pompoen en de worteltjes waren ook meer dan in het recept stond.
Aangezien ik alleen rode uien in huis had heb ik die gebruikt. 3 grote teentjes knoflook geperst.
Ik heb toen hij klaar was geen blender of staafmixer gebruikt, want zo’n hele gladde soep vind ik een beetje saai.
Een geweldige soep om als voorgerecht van een kerstdiner te serveren!
Wat een leuk bericht Thea, dank je wel! Dat je met een pompoen thuis zat en zo op het idee bent gekomen deze soep te maken vind ik erg leuk. En natuurlijk de hamvraag: heb je deze soep als voorgerecht met kerst voorgeschoteld? Wat vonden de tafelgasten van je soep creatie? Groetjes van Janneke