wortel pompoensoep

Deze wortel pompoensoep is een echte topper voor in de winter! het is een lekkere stevige soep en verrassend anders met kokosmelk en koriander. Echt de moeite waard! Deze soep is in een handomdraai gemaakt en bevat veel vitamines.

In Amerika wordt pompoen al jaren gebruikt voor allerlei baksels, soepen maar ook als decoratie. Denk maar aan Thanksgiving en Halloween! In Nederland is de pompoen nog niet zo prominent in de keuken aanwezig maar is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Leuk feitje: De pompoen is familie van de courgette, komkommer en meloen. Huh? Ja dat dacht ik ook toen ik het las. De pompoen is behalve lekker zoet en vullend ook heel gezond: De vrucht heeft weinig calorieën, maar bevat veel vezels. Hartstikke goed voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien.

Ik vind deze vullende soepen IDEAAL voor het koude weer  Als het buiten regent of stormt en ik heerlijk binnen ben met een warme kom in mijn handen… love it! 


Lees ook mijn recept voor de lekkerste Rode Linzensoep Turkse stijl 


Benodigdheden wortel pompoensoep:

  • 2 a 3 winterpenen
  • 1(kleine) pompoen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1/2-1 rood pepertje, gesneden, zaadjes eruit
  • Stukje gember (duimgrootte) geraspt
  • 2 groenten-bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander, fijn gehakt
Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie. Click to Tweet

Stappenplan wortel pompoensoep:

  • Schil de winterpenen en pompoen en snij ze in stukken.
  • Fruit de ui, knoflook, gember en het pepertje aan in olie.
  • Voeg de wortels, pompoen, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat in +/- 20 minuten gaar worden.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Garneer met verse korianderblaadjes, of met een gesneden bosui zoals op de foto.
  • voeg eventueel nog een streepje sesamolie toe voor de garnering. Geeft een mooi effect.

Eet smakelijk! Als je meer lekkere en aparte soeprecepten wilt dan raad ik je dit boek aan: Hemelse soepen – Nicole Pisani Hemelse soepen - Nicole Pisani  

Mocht je meer recepten willen van pompoen, dan beveel ik je dit boek aan: Het gouden pompoenen boek van E. Banziger. Het gouden pompoenen boek

Vind je de soep net zo lekker als ik? Ik vind het leuk als je een reactie achter laat en mijn recept deelt. 🙂

thumbs up for the beautifull featured pic by https://www.flickr.com/photos/jcohen97/  

—————————————————————————————————–

Persoonlijk uitgezocht:

oosterse curry soepLees hier nog zo’n verwarmend soep recept met dezelfde smaakstijl: oosterse currysoep

 

 

 

—————————————————————————————————–

 

With love from Janneke
Janneke
Written by Janneke
Is het bij mij thuis altijd ZEN? Nee, dat is (gelukkig) niet het geval. En juist daarom onderzoek ik 1000 en 1 verschillende manieren om te ontspannen. Ik blog over de trends op yoga en voedingsgebied, over een hippe of juist traditionele meditatie techniek, over geluksmomentjes, en een beetje magie. Want zeg zelf: “Sometimes we need a little magic”. ;-)