wortel pompoensoep

Recept voor de lekkerste wortel pompoensoep met kokosmelk

Deze wortel pompoensoep is een echte topper voor in de winter! het is een lekkere stevige soep en verrassend anders met kokosmelk en koriander. Echt de moeite waard! Deze soep is in een handomdraai gemaakt en bevat veel vitamines.

In Amerika wordt pompoen al jaren gebruikt voor allerlei baksels, soepen maar ook als decoratie. Denk maar aan Thanksgiving en Halloween! In Nederland is de pompoen nog niet zo prominent in de keuken aanwezig maar is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Leuk feitje: De pompoen is familie van de courgette, komkommer en meloen. Huh? Ja dat dacht ik ook toen ik het las. De pompoen is behalve lekker zoet en vullend ook heel gezond: De vrucht heeft weinig calorieën, maar bevat veel vezels. Hartstikke goed voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien.

Ik vind deze vullende soepen IDEAAL voor het koude weer [icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Als het buiten regent of stormt en ik heerlijk binnen ben met een warme kom in mijn handen… love it! 


Lees ook mijn recept voor de lekkerste Rode Linzensoep Turkse stijl 


[icon type=”glyphicon glyphicon-shopping-cart”]Benodigdheden wortel pompoensoep:

  • 2 a 3 winterpenen
  • 1(kleine) pompoen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1/2-1 rood pepertje, gesneden, zaadjes eruit
  • Stukje gember (duimgrootte) geraspt
  • 2 groenten-bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander, fijn gehakt
[easy-tweet tweet=”Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie.”]

[icon type=”glyphicon glyphicon-th-list”] Stappenplan wortel pompoensoep:

  • Schil de winterpenen en pompoen en snij ze in stukken.
  • Fruit de ui, knoflook, gember en het pepertje aan in olie.
  • Voeg de wortels, pompoen, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat in +/- 20 minuten gaar worden.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Garneer met verse korianderblaadjes, of met een gesneden bosui zoals op de foto.
  • voeg eventueel nog een streepje sesamolie toe voor de garnering. Geeft een mooi effect.

Eet smakelijk! [icon type=”glyphicon glyphicon-user”] Als je meer lekkere en aparte soeprecepten wilt dan raad ik je dit boek aan: Hemelse soepen – Nicole Pisani Hemelse soepen - Nicole Pisani  

[icon type=”glyphicon glyphicon-user”] Mocht je meer recepten willen van pompoen, dan beveel ik je dit boek aan: Het gouden pompoenen boek van E. Banziger. Het gouden pompoenen boek

Vind je de soep net zo lekker als ik? Ik vind het leuk als je een reactie achter laat en mijn recept deelt. 🙂

[icon type=”glyphicon glyphicon-thumbs-up”]thumbs up for the beautifull featured pic by https://www.flickr.com/photos/jcohen97/  

—————————————————————————————————–

Persoonlijk uitgezocht:

oosterse curry soepLees hier nog zo’n verwarmend soep recept met dezelfde smaakstijl: oosterse currysoep

 

 

 

—————————————————————————————————–