chai latte

Makkelijk recept voor je eigen Chai Latte

Chai Latte is een verwarmende kruidige lekkernij! Chai komt uit India en is kenmerkend vanwege de verwarmende specerijen die erin zitten. ‘Latte’ is wat wij er in het westen aan toegevoegd hebben. Maar wist je dat melk aan je thee toevoegen eigenlijk al een heel oud gebruik is? Zo heb ik ooit geleerd dat melk het looizuur wat in zwarte thee zit zou neutraliseren. Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een Chai Latte. Omdat je met verse ingrediënten werkt is het een veel gezondere variant dan uit een pak. 

Benodigdheden:

2 kopjes water 2 kopjes volle melk

2 eetlepels losse blad thee:traditioneel wordt zwarte thee gebruikt, maar groene thee of rooibos kan ook prima. Hou bij groene en rooibos thee in de gaten of je Chai genoeg ‘body’ heeft, voeg anders nog een eetlepel toe. Ik heb voor deze variant rooibosthee gebruikt. Ik doe de losse blad thee in een theefilter. (wel zo handig.) 1 kaneelstokje 8 hele kruidnagels 1/2 tl nootmuskaat poederingredienten chai latte 2 eetlepels kardemompeulen (of anders poeder) 1 halve theelepel zwarte peperkorrels 1 tl geraspte gember, of voeg simpel een geschild stuk gember in je pannetje en laat meekoken 1 groot vanillestokje 1 rode chili peper eventueel naar smaak nog wat honing toevoegen. Proef eerst, de chai is al redelijk zoet * Voor een detox variant vervang je de volle melk voor amandelmelk en de honing voor agavesiroop.  

Zo maak je Chai Latte:

Voeg je water in een pannetje. recept chai latte Voeg de melk bij. recept chai latte Voeg alle kruiden, specerijen en thee bij recept chai latte Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Daarna nog eens 10 minuten laten trekken met vuur uit. Chai Latte Et Voila! Je hebt meteen een hele pas dus nodig je vriendinnen uit wanneer je dit maakt. 😉 Leuk weetje: De kruiden die in je Chai Latte zitten zijn niet alleen smaakvol maar ook verwarmend en heilzaam! De chili peper zal je verwarmen. Gember, kaneel en kruidnagel zijn scherp en zijn anti-bacterieel, anti-schimmel, en anti-viraal, omdat ze deze micro-organismes letterlijk wegbranden. Kaneel helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Gember is tevens een natuurlijke pijnstiller en is ontstekingsremmend. Enjoy! ps: laat me weten hoe jouw Chai gelukt is!