yogamatten top 5

TOP 5 LEUKSTE YOGAMATTEN VAN DIT MOMENT

 Yogamatten zijn er in overvloed nu yoga zo hip en happening is. Maar zie jij door de bomen het bos nog wel? Of wordt je overspoeld door alle technische specificaties waar je mat aan moet voldoen? Speciaal daarom heb ik een top vijf van de leukste yogamatten van dit moment voor je, om het je wat makkelijker te maken. In één overzicht staat de prijs, eigenschappen en natuurlijk het design. 

 

1) YOGAMAT MET MANTRA €29,45

yogamat mantra love generation 29,45

yogamat mantra love generation 29,45

Dit sticky yogamatje van Love Generation heeft een gouden mantra in het midden. De sanskriet mantra “Lokah samastah sukhino bhavantu Ohm shanti shanti shanti” betekent
May all beings around the world be happy and free, Ohm peace peace peace“. Deze mantra is precies over het midden van de mat geplaatst en dus handig bij het plaatsen van de voeten voor de juiste alignment.

Yogamat Eigenschappen:

Het yogamatje is slijtvast en geeft goede grip en isolatie, ook op koude vloeren. Je kunt hem makkelijk oprollen en is lichtgewicht; met het gratis meegeleverde draagkoord neem je dit yogamatje gemakkelijk overal mee naartoe. Twee maal dubbelgevouwen past de Mantra Yogamat precies op de bodem van een gemiddelde reiskoffer en neemt daar slechts 16 milimeter ruimte in beslag. De yogamat is anti slip / sticky en wordt steeds stroever naar gebruik. Hij is slijtvast en van zacht PVC materiaal. Zeer geschikt voor een dagelijkse yogapractice voor alle yogastijlen ook een fijn yogamatje voor beginners

Afmetingen:

183 cm x 61 cm 4mm dik 1.1 kg zwaar

SHOP DEZE MAT HIER

[easy-tweet tweet=”If you fall, I’ll be there. – Yogamat” hashtags=”Bagelsandbackbends”]

 

2) LOTUS YOGAMAT IN LAVENDEL €34,45 

yogamat lavendel 34,45yogamat lavendel 34,45

Soms is een dikkere yogamat gewoon fijner. Omdat je op een koude vloer oefent, omdat je je gewrichten snel voelt, of extra zacht wil liggen tijdens de eindontspanning.
Maar wat het oefenen op de deze dikke yogamat nog fijner maakt is de schitterende zilveren Lotus print geïnspireerd op de Mehndi patronen van henna die je vaak ziet op de handen van Indiase bruiden. De lotus staat symbool voor zuiverheid en schoonheid in de Hindoeïstische filosofie.

Yogamat Eigenschappen:

Het yogamatje is slijtvast en geeft goede grip en isolatie, ook op koude vloeren. Je kunt hem makkelijk oprollen en is lichtgewicht; met het gratis meegeleverde draagkoord neem je dit yogamatje gemakkelijk overal mee naartoe. Door het draagkoord kun je de yoga mat ook makkelijk over de schouder dragen op de fiets en ergens ophangen of opbergen bij thuiskomst.  De yogamat is anti slip / sticky en wordt steeds stroever naar gebruik. Hij is slijtvast en van zacht PVC materiaal. Zeer geschikt voor een dagelijkse yogapractice voor alle yogastijlen ook een fijn yogamatje voor beginners

Afmetingen:

183 cm x 61 cm 6mm dik. 1.7 kg zwaar

SHOP DEZE MAT HIER

—————-

Al een yogamatje aangeschaft en wordt hij steeds gladder? Dat kan van het zweet komen van je practise. Lees hier hoe je jouw matje reinigt.

—————

3) 50 SHADES OF GREY €22,50

yogamat Gaiam bedrukt 22,50yogamat Gaiam bedrukt 22,50

 

De Gaiam Prosperity Yoga Mat is duurzaam en trendy bedrukt. Deze mat zorgt voor een stabiele houding tijdens je yoga oefeningen vanwege het antislip oppervlak. Dit product is perfect voor thuis of om in de studio te gebruiken. De mat zorgt voor de veiligheid en het comfort die je nodig hebt om een goede yogales te volgen en tot het uiterste te kunnen gaan.

Eigenschappen:

Deze Gaiam yogamat is voorzien van een antislip oppervlak waardoor je een stabiele houding hebt tijdens het beoefenen van je yoga oefening. Door de hoge kwaliteit is deze yogamat zowel thuis als in de yogastudio te gebruiken. Deze duurzame yogamat is zonder latex of andere schadelijke stoffen gemaakt.

Afmetingen:

61 x 172 cm, 3mm dik

SHOP DEZE MAT HIER

[easy-tweet tweet=”Surrender also takes bravery” hashtags=”bagelsandbackbends”]

4) BOHO YOGAMAT €29,89

yogamat opvallende druk sportbay 29,89

yogamat opvallende druk sportbay 29,89

Ben jij een hippie in hart en nieren? Deze bloem en veren yogamat van Sportbay is een must have voor een echte boho-chic! Bloemen maxi jurken, losse waivy haren, laarzen en veel accessoires? Net als Kate Moss, Sienna Miller en Mary-Kate Olsen, ben je een echte boho-chic en heb je bij deze jouw yogamat gevonden! Deze mat is een must-have voor elke yoga fashionista of iemand die van mooie dingen houdt met een tijdloos design.

Leuk feitje: Deze yogamatten met dit speciale design worden gemaakt in Nederland.

Eigenschappen:

Deze Boho yogamat heeft een goede demping en hij is zeer duurzaam, gemaakt van PVC. Ideaal voor een (dagelijkse) yoga lessen en fitness workouts; hij is lichtgewicht en compact, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Deze yogamat zorgt voor stabiliteit tijdens jouw yogaoefeningen en biedt een goede ondersteuning.

Afmetingen:

183 cm x 61 cm 4 mm dik

SHOP DEZE MAT HIER

5) YOGAMAT PERSISCH TAPIJTJE €29,89

yogamat persisch tapijt 29,89

yogamat persisch tapijt 29,89

Zoek je naar een vliegend tapijt? Haal wat magie in je leven met deze Duizend-en-een-nacht yogamat. Betoverend toch, die oosterse patronen. Gaan jouw gedachten ook de vrije loop over woestijnen, oases, Djins, vliegende tapijten en toverdrankjes? Mag ik je dan voorstellen aan jouw yogamat!

Leuk feitje: Deze yogamatten met dit speciale design worden gemaakt in Nederland.

Eigenschappen:

Deze  Persian Carpet yogamat heeft een goede demping en hij is zeer duurzaam, gemaakt van PVC.  Ideaal voor een (dagelijkse) yoga lessen: hij is lichtgewicht en compact, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Deze yogamat zorgt voor stabiliteit tijdens jouw yogaoefeningen en biedt een goede ondersteuning.

Afmetingen:

183 cm x 61 cm 4 mm dik

SHOP DEZE MAT HIER

 

Dit was mijn top 5 van de leukste yogamatten van dit moment. Ik hoop dat je het nuttig vond en dat er eentje voor je tussen zit. Twijfel je nog? Lees dan mijn 5 praktijk tips voor het kopen van jouw yogamat. Welke vind jij de allerleukste? Laat het me weten door een reactie te plaatsen onder bij de comments, vind ik leuk!