yogatowel

3 REDENEN OM PER DIRECT EEN YOGATOWEL TE GEBRUIKEN

Of je nu staat weg te glibberen op je yogamat, of je groen en geel ergert aan die doordrongen zweetlucht van de sportschool matjes, of het vervelend vind om je met een kolossale mat op je rug te verplaatsen, het antwoord blijft hetzelfde: Koop een yogahanddoek.

Wat is een yoga handdoek?

Een yoga handdoek is speciaal ontworpen om in combinatie met een yoga mat te gebruiken. yogahanddoeken zijn ontwikkeld om grip te houden tijdens jouw yogapractice. Een yogahanddoek ook wel yogatowel genoemd, leg je over je yogamatje heen als extra laagje dat wél vocht absorbeert en daardoor lekker stroef blijft.

Heb jij wel eens last van slechte grip op je yogamat?

1)Een yogatowel geeft grip een nieuwe dimensie

Bij warme intensieve yogalessen, of bij warm weer kun je wel eens uitglijden op je mat. Handdoeken worden dan ook vaak gebruikt bij actieve vormen van yoga waarbij je veel zweet zoals Bikram, Ashtanga, Power of Hot yoga. Hoewel een handdoek alleen al vanuit hygiënisch oogpunt handig is te gebruik, is een speciale yogahanddoek toch prettiger omdat die beter op z’n plek blijft liggen en meer grip geeft. Bovendien ontdekken steeds meer mensen die rustige yoga doen, zoals Yin Yoga, Hatha of Restorative yoga dat een zachte schone ondergrond, die fijn aanvoelt op je huid echt veel fijner is.

[easy-tweet tweet=”Hot yoga. Because no one can ever get enough of the smell of patchouli, feet and balls.” hashtags=”Bagelsandbackbends”]

Yogamatten nemen maar beperkt vocht op, en yogamatten gemaakt van PVC, absorberen zelfs helemaal niks. Zodra je gaat transpireren komt er een laagje vocht tussen je handpalmen en je mat dat nergens heen kan. En dan gebeurt het dus dat je gaat glibberen. Niet fijn. Yogatowel to the rescue: want die zorgt ervoor dat je stevig staat in alle asanas. Een yogahanddoek werkt eigenlijk tegengesteld aan een yogamat. De handdoek is ‘glad’ als hij droog is en wordt stroever naarmate hij vochtiger wordt

—————————

SHOP HIER JE YOGATOWEL:

yogatowel zwart love generation 37,45

Love Generation Love Yoga Towel €37,45

2)Hygiëne wordt haalbaar met een yogatowel

Hoe fijn is het om je bezwete yogahanddoek in de wasmachine te kunnen gooien? Gewoon in de wasmachine op lage temperaturen en zonder wasverzachter. En als je de matten van de sportschool gebruikt kun je nu gewoon je yogahanddoek erover heen leggen. Veeeel prettiger! Je hebt nu geen doordrongen collectieve zweetlucht meer in je neusgaten tijdens alle lighoudingen, maar gewoon je eigen vertrouwde (wasmiddel) geur. Is alweer een afleiding (of voor sommige ergernis) minder, en kun je je beter op je practise focussen.

————————-

SHOP HIER JE YOGAHANDDOEK:

yogahanddoek antislip grijs 31,71

Yoga handdoek PVC antislip grijs €31,71

3) Een yogatowel is verrekte handzaam

Neem het mee in je koffer als je op vakantie gaat of op zakenreis. Hoewel het eigenlijk een yogamat als ondergrond nodig heeft vanwege het ruwe oppervlak, kun je het ook op een tapijt leggen bijvoorbeeld. Prima oplossing voor op reis! Ook als je vanuit je werk direct door gaat naar de sportschool en geen zin hebt om met je eigen matje te slepen, kun je wél je yogatowel meenemen zonder gedoe.

———————

LEES OOK TOP 5 LEUKSTE YOGAMATTEN VAN DIT MOMENT

———————

 En ben je overtuigd? Je zal er geen spijt van krijgen.

Herken je een van bovenstaande irritaties rondom jouw yogapractise? 😉 Of heb je er nog eentje die er niet tussen staat? Laat het me weten door een reactie in de comments te plaatsen.