Hoe Venus jouw horoscoop beinvloed

Astrologie is een manier om naar jezelf te kijken. Om jezelf maar ook anderen beter te begrijpen. Vrijwel iedereen weet wat zijn sterrenbeeld is, maar dat gaat alleen over de zon in een teken. Zoals nu de zon in het teken schorpioen staat dan ben je dus een schorpioen. Maar de maan is  ook erg belangrijk. Dan er zijn nog 5  persoonlijke planeten die ons beïnvloeden: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus.
Venus

Venus is momenteel Morgenster. Dat betekent dat zij voor de zon opkomt om ongeveer 5 uur in het zuid/oosten. Groot, stralend, zilverachtig, echt de moeite waard om dan even vroeg opstaan. Uiteraard als de hemel een beetje onbewolkt is! Zij is zichtbaar tot 7 uur daarna verdwijnt ze als een stipje.

Venus is nu een belangrijke planeet, omdat zij in verband wordt gebracht met de Maya kalender die op 21 december 2012 afloopt. Uiteraard komt er weer een nieuwe kalender.

Venus is de aankondigster van het nieuwe: er zal een golf van bewustzijn komen.

Uiteraard heeft dit met Liefde te maken, want daar is  venus de brengster van. Venus staat momenteel in het teken weegschaal daar voelt zij zich erg prettig evenals het teken stier;  venus als planeet hoort bij deze 2 tekens. Venus is een zogenaamde binnenplaneet en staat dus dichtbij de zon. Venus gaat over relaties en je willen verbinden met de ander in tegenstelling tot Mars. Dat zijn je strijdtroepen; opkomen voor jezelf, dit wil IK, dit ben IK etc. Mensen die veel venus energieën in hun horoscoop hebben zijn geneigd teveel rekening met de ander te houden en of te graag aardig gevonden willen worden.

Dit kleine verhaaltje illustreert dat.

Verhaal over de slang en de goeroe.

Een gezonde slang luistert naar  een lezing die wordt gegeven door een toevallig in de stad aanwezige goeroe. De leraar verheerlijkt de deugden liefde, vrede en de filosofie van ahimsa ( geweldloosheid)! Onder de indruk maakt de slang een soort transformatie door en besluit nooit meer mensen pijn te doen. Twee maanden later is de leraar weer in de stad. De slang is intussen een hoopje doffe ellende geworden, vertrapt  halfdood. Ze gaat naar de spirituele leraar  toe en zegt: Ik wil mijn geld terug; “ik heb geprobeerd wat U predikte en het heeft me bijna het  leven gekost” De leraar antwoordt:’Ik heb je niet verteld niet te sissen’!

 Marjorie.