horoscoop vissen

Horoscoop Vissen

Horoscoop Vissen gaat over het grote voelen. Het gaat over eenheid met alle wezens, zowel mensen, dieren als de hele natuur.
Over opgaan in muziek, genieten van zachte kleuren, pasteltinten zoals aquarel.
Vissen gaat over compassie, over het hart dat bewogen wordt door het lijden van anderen.

Vissen is een dubbel teken met twee gezichten:

De ene vis zwemt naar binnen, is introvert, meer opzuigend dan uitstralend, meer horen dan zeggen. Observeren en geduldig afwachten. Het is een beetje een filosofische vis; het is de vis waar ‘men’ niet goed hoogte van kan krijgen,  de vis die zich verstopt en terugtrekt, ontwijkt en verstoppertje speelt. De vis  ‘die niet thuis is’.

De andere vis is met een koord aan de eerste verbonden en leeft naar de buitenwereld toe. Het reageert op wat er gebeurt en kan heel alert en actief zijn. Reageert vooral gevoelsmatig en op gevoelsmatige acties van anderen. Het is de vis die troost, “mee-lijdt”, zich in elke situatie kan inleven en meevoelen.

Deze twee vissen met hun onderling verschillend patroon kunnen elkaar aflossen, zodat mensen zich afvragen wie je nu bent, wel allebei. Tegenstrijdige reacties en onvoorspelbaar gedrag horen er wat bij. Het is het element water dat als brug dient tussen jou en je omgeving. Water is een uiterst intuïtief, instinctief en gevoelig element met uiterst fijne antennes. Wanneer je er voor open staat zul je meer horen dan er gezegd wordt en de sfeer en stemming fijntjes aanvoelen. Vissen is het element van verfijning, subtiliteit en beschaving.

Er bestaat een grote kans dat je conflicten vermijdt:

In de praktijk is het niet zo dat vissen-mensen veel van hun gevoelens laten blijken. Dat is meer kreeftachtig. Vissen verbergen juist hun gevoelens heel erg, omdat het bedreigend is om emoties toe te laten. Als geen ander teken hebben ze hier juist heel veel moeite mee. Met de maan in vissen (dan moet je dus je geboortetijd weten), ben je erg sensitief en hebt heftige gevoelens. Een bitse of kritische opmerking komt bij jou behoorlijk pijnlijk aan. Daarom beschermen mensen met de maan in vissen zich, door soms koud over te komen, in tegenstelling tot hun wezen. Dit is uiteraard een overlevingsstrategie. Het is belangrijk om te leren hoe je voor jezelf op kunt komen. Er bestaat een grote kans dat je conflicten vermijdt, en dat is jammer want daar doe je jezelf beslist geen goed mee.

Tijd van de noodzaak om al het bedrog te ontmaskeren!

De planeet die bij het teken vissen hoort is Neptunus en die stond van 1998-2012   in het teken Waterman! De fundamentele bedoeling van deze stand was om vooruitgang en ontwikkeling te bevorderen: bijvoorbeeld op technologisch gebied door communicatie die totaal anders zou worden. Sociale media etc. Maar ook grote openheid en veranderingen in de bestaande religies.

Neptunus staat nu in zijn “eigen”  teken vissen, wat staat voor de noodzaak om al het bedrog te ontmaskeren. Dit kan zich manifesteren in faillissementen voor bedrijven, instellingen, religies of geloofssystemen en ideologieën, waarvan men dacht dat ze relevant waren en nu de test van de realiteit niet doorstaan.

Na het mentale teken Waterman golft de kosmische energie naar het gevoelselement water waar Vissen onder valt. De Vissentijd is een periode van ingetogen energie en verfijndheid (hoe doe je dat in een 24-uurs-economie?). Misschien van stil treuren dat er alweer zoveel tijd voorbij is in een mensenleven. Weemoed om alles wat vergankelijk is. Stil verdriet over alles wat een mensenhart kan raken. Maar er kan ook een stil genieten zijn. Genieten van alle bomen en struiken die alweer uitlopen. Genieten van vroege vogelzang in de ochtend.

 

Liefs, Marjorie

 

Wat vond je van het artikel? Herken je jezelf of een ander? Laat het Marjorie weten door een reactie achter te laten.