alternatief voor een boterham

5 PINTEREST ALTERNATIEVEN VOOR EEN BOTERHAM

Zoek jij een alternatief voor een boterham? Maar heb je geen tijd om ’s ochtends een uitgebreid ontbijt te maken? Hier heb ik 5 alternatieven voor een boterham waar je een vliegende start op maakt zonder dat het te veel tijd kost.

Heel heel lang heb ik iedere ochtend 2 broodjes met pindakaas en hagelslag gegeten. Ik was er echt verslaafd aan. Als ik het niet in huis had, omdat ik het de vorige dag had opgemaakt, kon dat echt mijn ochtend verpesten en bleef ik de hele dag trek houden in een broodje pindakaas met hagelslag. 

Op een bepaald punt heb ik een streep onder mijn steeds zoeter wordende voedingspatroon gezet. Ik had te veel gravings naar chocolade en andere zoetigheid. Even geen broodje pindakaas meer. Even helemaal geen brood of pindakaas meer. En geen suiker. Terwijl ik dit schrijf eet ik 4 weken zonder suiker en brood. En natuurlijk zal ik in de toekomst weer suiker en brood gaan eten. Maar ik wil nu eerst afkicken van mijn verslaving. 

Ik had echt geen inspiratie in het begin. Waar ga ik mee ontbijten? Of lunchen? Ik wilde ook niet uren in de keuken staan. Dat weerhield mij er altijd van om wat gezonder te eten. Het kost zoveel tijd.. Ik heb lekkere en snelle alternatieven gezocht op pinterest én gevonden. Dit heb ik verzameld in deze blogpost.

Alternatief voor een boterham 1: Wilde rijst met blauwe bessen, banaan en amandel schijfjes

Afbeelding komt van pinterest

De rijst kook je van te voren zodat je ’s ochtends direct je rijst beschikbaar hebt. Doe er een beetje (amandel)melk of Griekse yoghurt bij, een gesneden banaan en wat blauwe bessen. Strooi er wat amandel schaafsel overheen. Die kun je van te voren roosteren voor een extra bite, maar dat hoeft niet. Serveer met wat kaneelpoeder.
 

Alternatief voor een boterham 2: Smoothie frozen banana

Afbeelding komt van pinterest.

Banaan geeft ’s ochtends een lekkere boost! Veel sporters eten voor ze gaan sporten een banaantje. In een smoothie met yoghurt, noten(pasta) en cacoapoeder is het een feestje!

Alternatief voor een boterham 3: eggwrap

Afbeelding komt van pinterest.

Een typisch paleo ontbijt. Maak een omelet die je gebruikt als wrap en beleg hem met bijvoorbeeld zalm, avocado, komkommer, en tuinkers. Je kunt er echt van alles mee en is heerlijk vullend. Die omelet kun je trouwens ook vooraf bereiden. 

Alternatief voor een boterham 4: Overnight Oats

Afbeelding komt van hellofresh.

Je zet alles de avond ervoor klaar, zodat de havermout een nachtje kan weken in de melk. De volgende ochtend kun je het zo uit de koelkast pakken en opeten. Je kunt het ook kort verwarmen. Lekker met appel, kaneel en rozijnen. Lees het volledige recept hier.

Alternatief voor een boterham 5: Smoothie bowl

Afbeelding komt van pinterest.

Heb jij al eens van de smoothie bowl gehoord? Dit is een stevige smoothie die dik genoeg is om uit een kom te eten. Daarnaast maak je de smoothie bowl af door deze prachtig te versieren.

De smoothie bowl kent veel varianten. Gebruik het fruit, de noten en zaden die je zelf het lekkerst vindt. Alles kan! Deze smoothie bowl van pinterest ziet er toch té lekker uit?

 

Ik hoop dat er een lekker alternatief voor een boterham voor je tussen zit!