groenten

Is gezonder eten een van je doelen? Dan heb je vast iets aan dit lijstje van de tien gezondste groenten die er zijn.

Hoewel er over gezond natuurlijk veel verschillende ideeën bestaan, is iedereen het er over eens dat groenten goed voor je zijn. Deze tien groenten hebben de hoogste score wat voedingsstoffen-dichtheid betreft. Dat klinkt misschien een beetje wetenschappelijk, maar we leggen het je uit.

Verhouding nutriënten v.s. calorieën 

Om te bepalen hoe goed een bepaald soort eten voor je is kijk je naar de voedingsstoffen, maar ook naar de verhouding voedingsstoffen en calorieën. Je kijkt dan naar wat iets je lichaam oplevert (voedingsstoffen), maar ook wat het je ‘kost’ (calorieën). Als die verhouding helemaal optimaal is, zoals bij waterkers, scoort een product de volledige 100%.

superfood

De volledige lijst

Natuurlijk zijn er wel wat mitsen en maren. Zo staat peterselie heel hoog in de lijst, maar zul je daar in de praktijk niet zo heel veel van eten. Toch is het zeker een goed idee om deze groenten wat vaker op je menu te zetten. De hele lijst van de 41 groenten en fruit met de hoogste voedingsstoffen-dichtheid vind je, in het Engels, hier.

 

Deze post is gemaakt in samenwerking met hellofresh.

 

With love from Janneke
Janneke
Written by Janneke
Is het bij mij thuis altijd ZEN? Nee, dat is (gelukkig) niet het geval. En juist daarom onderzoek ik 1000 en 1 verschillende manieren om te ontspannen. Ik blog over de trends op yoga en voedingsgebied, over een hippe of juist traditionele meditatie techniek, over geluksmomentjes, en een beetje magie. Want zeg zelf: “Sometimes we need a little magic”. ;-)