Safraan Yoghurt dip

OTTOLENGHI’S HUISGEMAAKTE SAFRAAN YOGHURT DIP

Deze safraan yoghurt dip is een lekkere hartige dip die goed past bij gegrilde groenten, couscous of groenten snacks. Ottolenghi, de Oosterse kook goeroe met zijn Plenty in London, weet als geen ander hoe hij smaken spannend kan combineren. Hij staat erom bekend dat hij oneindige lijsten met ingrediënten heeft, maar dit is toevallig een makkelijk en snel te bereiden recept. Als je wilt weten wie deze kok is en waar we hem van kennen,lees mijn artikel over de achtergrond van Ottolenghi met een heerlijk aubergine recept.

Deze yoghurtsaus hoort eigenlijk bij het recept met de gegrilde aubergine. Maar ik vind het zo’n lekkere en gezonde dip, dat ik hem ook bij andere gerechtjes probeer.

 Ingrediënten Safraan Yoghurt dip::

  • 1 zakje saffraandraadjes 
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 3 el heet water

 Als je de saffraan wilt laten zitten vanwege de uitgesproken smaak of het budget (saffraan is bizar duur, nog duurder dan goud), dan kun je die prima vervangen door bijvoorbeeld koriander, of paprikapoeder. 

Bereiding Safraan Yoghurt dip:

  1. Laat voor de saus de saffraan 5 min. trekken in een kommetje met het hete water. Snijd de knoflook fijn.
  2. Doe de saffraan en knoflook in een schaal met daarin de yoghurt, de olijfolie, het citroensap en nog wat zout. Klop alles tot een gladde, goudgele saus. Proef of er nog wat zout bij moet en zet de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Finishing touch Safraan Yoghurt dip:

Serveer de safraan yoghurt dip met pijnboompitjes en basilicum blaadjes. Deze yoghurt saus is gemaakt om te serveren bij gegrilde aubergine. En dat kan ik je ook van harte aanbevelen! Ik vond aubergines op zich zelf nooit echt lekkere groenten, maar in deze vorm van bereiden is het echt verrukkelijk! Lees het recept met gegrilde aubergine hier.