huisgemaakte Hummus

Hummus is een heerlijke ‘dip’ voor groenten snacks, rauwkost of bij salades. Het is kant en klaar verkrijgbaar in de supermarkt, maar wist je dat het heel eenvoudig zelf te maken is? Het is bovendien voedzaam.

Ingrediënten:

  • blikje kikkererwten à 400 gram
  • sap van 1 grote citroen
  • 6 el tahin (sesamzaadpasta)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • peper en zouthummusdip

Bereiding:

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.

Pureer de kikkererwten in een keukenmachine, terwijl je geleidelijk wat

van het opgevangen vocht en het citroensap toevoegt.

Roer de tahin en de olijfolie erdoor.

Voeg het knoflook toe en zout en peper naar smaak.

Roer e.e.a. tot een gladde massa.

Schep het in een kom en strijk het glad.

Sprenkel er wat olijfolie over en evt. wat chilipoeder of verse koriander.

 

Tip:

Bereid de hummus een dag van tevoren en bewaar hem afgedekt in de koelkast.