hennepzaad

Hennep bestaat voor 35% uit eiwitten. Eiwitten worden gezien als de bouwstenen van spieren. Doordat de kwaliteit van (dierlijke) voedingen met een hoog eiwitgehalte aan het afnemen is (door hormonen, kunstmest, pesticide) kan hennep als perfect alternatief fungeren voor sporters die een eiwitrijk dieet volgen.

Het helpt mee je gewrichten, hart-en bloedvaten en je geheugen in goede conditie te houden en bouwt mee aan je gelukshormoon serotonine. Hennepzaad is ook een goede aanvulling als je vegetariër bent. Hennepzaad is het beste alternatief voor soja.

Hennepzaad als bron van eiwitten:

Hennep zaad bevat de Omega 3 en Omega 6 vetzuren in de perfecte verhouding voor opname door het lichaam.

 Een lekkere en voedzame toevoeging aan bijvoorbeeld salades.

samenstelling superfood hennepzaad

 

 

 

 

 

 

Hennep: een oeroude medicinale plant:

Hennep is één van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. Het bevat tal van geneeskrachtige eigenschappen en werd door de eeuwen heen door heel veel culturen gebruikt. De hennep waar hennepzaden vanaf komen heeft in tegenstelling tot marihuana geen psychoactieve werking dus kan veilig worden gebruikt, ook door kinderen.

vitamines en mineralen:

Net als andere superfoods is hennepzaad rijk aan allerlei mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper, jodium, vitamine E, C en de B vitamines. De B-vitamines zijn erg belangrijk als het gaat om je energiehuishouding. 

Hennep zorgt voor een natuurlijke reiniging:

Naast alle gezonde vetzuren, vitamines en mineralen bevat hennepzaad ook een flinke hoeveelheid anti-oxidanten en enzymen waaronder lecithine. Lecithine is belanrijk voor een gezonde leverfunctie, waardoor de natuurlijke reiniging van het lichaam wordt gestimuleerd. Hennepzaad is tevens rijk aan alfa, bèta en gamma globuline, een stofje dat ons immuunsysteem helpt versterken en meewerkt om beschadigd weefsel te vervangen door nieuw weefsel. En wie wil dat nou niet?

Door de hoge voedingswaarde van Hennepzaden zijn deze ook zeer geschikt als toevoeging in het dieet van zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Gebruik 2 – 4 eetlepels per dag door een smoothie, salade of uit het vuistje.

With love from Janneke
Janneke
Written by Janneke
Is het bij mij thuis altijd ZEN? Nee, dat is (gelukkig) niet het geval. En juist daarom onderzoek ik 1000 en 1 verschillende manieren om te ontspannen. Ik blog over de trends op yoga en voedingsgebied, over een hippe of juist traditionele meditatie techniek, over geluksmomentjes, en een beetje magie. Want zeg zelf: “Sometimes we need a little magic”. ;-)