huisgemaakte Guacamole dip

Deze  guacamole dip staat centraal in de Mexicaanse keuken. De avocado speelt hierin de hoofdrol! Wist je dat Avocado’s erg gezond zijn? Avocado’s zijn het voorbeeld van gezonde, zelfs essentiële vetten! Dit recept leent zich uitstekend voor een detox dieet, bijvoorbeeld  met groenten, door salades of op een rijstwafel. Als je niet aan het detoxen bent is het heerlijk bij tortillachips!

 Ingrediënten:

  • 1 grote (of 2 kleine) zachte avocado
  • 1 rijpe tomaat, in kleine blokjes zonder zaadjes
  • 1 lente-ui of bosuitje
  • 2 el limoensap van verse limoen
  • 1 teentje knoflook
  • Versgemalen zwarte peper
  • Naar smaak: halve tot hele rode peper, zonder zaadjes en in hele kleine stukjes.

 

Bereiding:

Prak de avocado’s fijn in een schaal. Kleine blokjes tomaat zonder pulp mengen door de avocado. Schep de overige ingrediënten erdoor heen en schep goed door elkaar. Geef dit gerecht de tijd om alle smaken goed tot hun recht te laten komen.

Tip:

Bewaar de pit van de avocado en doe deze weer bij de guacamole wanneer je hem bewaart. Dit zorgt ervoor dat deze niet verkleurt!