Ontspanningsoefening

Zoek een plekje voor jezelf, in huis of ergens waar het prettig voelt en je zo nu en dan kunt terug trekken. Maak het een gewoonte, tijd voor jezelf.

Trek kleding aan die lekker zit, misschien wil je op een kussen zitten. Draai wat muziek (Zoek eens op Youtube naar bijvoorbeeld: meditation music, relax Music) en neem een moment voor jezelf om stil te Zijn.

Ontspanningsoefening:

Laat alle gedachten die in je opkomen aan je voorbij gaan door er niet op in te gaan. Door je volledige aandacht te richten op je ademhaling kan dit gemakkelijker gaan. Ga eens na voor jezelf hoe je ademhaling op dit moment is, gaat ie snel of juist langzaam, zit hij hoog bij je borst of juist laag in je onderbuik. Observeer, zonder hier een gedachte of oordeel aan te verbinden.

Ademhalingsoefening

Je kunt verder gaan met een ademoefening of gewoon even zo blijven zitten. Bij de ademhalingsoefening adem je vier tellen in door de neus, houdt je adem 1 tel vast en adam in vier tellen door je neus uit, houdt 1 tel vast en begin opnieuw, houdt dit ritme gedurende enkele minuten aan. Je kunt bijvoorbeeld ook een ritme van 6 tellen in/uitademen en 2 tellen de adem vasthouden doen, kijk wat voor jou prettig voelt. Voel hoe je lichaam ontspant en je hoofd stiller wordt. Wat gebeurt er? Hoe voel je je? Lukt het een klein moment van stilte te vinden? En wat gebeurt er als het niet lukt? Als de gedachten toch de overhand nemen, kun je zonder oordeel zijn?

Meditatie muziekĀ 

https://www.youtube.com/watch?v=C8ERXT9soRE&list=PLod-ZeVN9XlDXkOJ0fpsT5TxQAmzStdJx&index=3

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, laat een reactie achter!