Inhoud Detoxcursus januari 2012: yoga en voeding

Leer in 30 dagen meer over jezelf en over voeding terwijl je al direct kunt genieten van meer energie en vetafname. Tijdens de cursus ontvang je 4 lessen bestaande uit yoga, pranayama voedingsleer en meditatie. Er wordt aandacht besteed aan yoga; theoretische kennis over voeding; meditatie en persoonlijke en innerlijke ontwikkeling.

Ons lichaam beschikt van nature over een ingenieus schoonmaak systeem, alleen kan dit van tijd tot tijd wel wat hulp gebruiken. In onze moderne wereld komen namelijk veel schadelijke stoffen (toxen) in ons lichaam door voeding, cosmetica en onze leefomgeving. Worden deze niet goed afgevoerd, dan kan het immuunsysteem verzwakt raken en kunnen ziektes makkelijker ontstaan.

Veel voorkomende klachten zijn overgewicht, vermoeidheid, een hoge bloeddruk, darmklachten, hoofdpijn en menstruatiestoornissen. Om al die narigheid te voorkomen moet een periode minder toxen het lichaam binnenkomen en de al aanwezige toxen worden afgevoerd: Detoxen!

Detoxen zorgt ervoor dat het lichaam optimaal wordt gereinigd, het ondersteunt het natuurlijke schoonmaak proces en zorgt voor meer energie (en je valt er nog van af ook). Hierdoor kan het lichaam zich in korte tijd ontdoen van alle opgehoopte schadelijke stoffen en krijgen alle cellen in het lichaam meer energie aangeleverd.


Inhoud van de detoxcursus

Detox yoga en pranayama

Beoefening en theorie van yoga toegespitst op detoxing. Zuiverende ademtechnieken om te ontgiften, stress los te laten en uithoudingsvermogen te vergroten.

Ontspanning, concentratie en meditatie

Kennismaking met en ervaring van diverse vormen van ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie. Verdieping ter ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling.

Theoretische basiskennis voeding

Het ontwikkelen van een algemene basiskennis van Yoga en voeding. Samenvatting van actuele literatuur en persoonlijk advies.

Innerlijke ontwikkeling en Persoonlijke begeleiding

De eigen innerlijke ontwikkeling bepaald in hoeverre de  detox succesvol is. Deze lessen gaan in op diverse aspecten van Detox, via uitleg en meditatie wordt de cursist begeleid bij de eigen innerlijke ontwikkeling. Het wordt cursisten aangeraden naast het volgen van de detox cursus ook wekelijks yogalessen te volgen. Dat kan ook bij de eigen yogaschool in de eigen woonplaats.


Na afloop van deze cursus

Na afloop van deze cursus ben je bewust van voeding; wat je eet, waarom je eet en hoe je eet. Daarnaast ken je de basis technieken vanuit de yoga om het lichaam te reinigen, soepel en jong te houden. Deze technieken alsmede de kennis over voeding kun je zelf voortzetten en blijven ontwikkelen.


Data en tijden

Tijdsduur 4 weken
1 lesdag per week
Lestijden: 10.45 – 13.00
Totaal 4 lesdagen.

Startdata detoxcursus: yoga en voeding

zaterdag                5, 12, 19, 26 jan 2013


Locatie

Leef Yoga
Derde Oosterparkstraat 86
1091 KB  Amsterdam
www.leef-yoga.nl


Kosten

Weekendcursus € 120,-

Het cursusgeld dient voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan.

Betalen in termijnen is mogelijk.
Het aantal termijnen is gelijk aan het aantal weken van de cursus. Bij het betalen in termijnen wordt een toeslag van € 10,- voor de administratie berekend.

Bij de kosten zijn inbegrepen:
– Recepten en oefeningen voor de gehele cursus
– Ondersteunend lesmateriaal voeding
– Detox Thee en bijpassende consumpties tijdens de gehele cursus

Heb je belangstelling voor deze cursus? 

Je kunt contact opnemen door te bellen naar: 06 50 62 74 31
Of te e-mailen naar 
info@connectyourself.nl.