spa welness

Inhoud van de Detoxcursus mei: Voorjaarschoonmaak!

Ons lichaam beschikt van nature over een ingenieus schoonmaak systeem. Alleen kan dit van tijd tot tijd wel wat hulp gebruiken. In onze moderne wereld komen namelijk veel schadelijke stoffen (toxen) in ons lichaam. Dit kan door voeding, cosmetica, leefomgeving en zelfs leefwijze zijn. Worden deze toxen niet goed afgevoerd, dan kan het immuunsysteem verzwakt raken en kunnen ziektes en kwalen makkelijker ontstaan.

Veel voorkomende klachten zijn overgewicht, vermoeidheid, een hoge bloeddruk, darmklachten, hoofdpijn en menstruatie stoornissen. Om al die narigheid te voorkomen moet een periode minder toxen het lichaam binnenkomen en de al aanwezige toxen worden afgevoerd: Detoxen!

Detoxen zorgt ervoor dat het lichaam optimaal wordt gereinigd, het ondersteunt het natuurlijke schoonmaak proces,  zorgt voor meer energie en je valt er nog van af ook!

Hierdoor kan het lichaam zich in korte tijd ontdoen van alle opgehoopte schadelijke stoffen en krijgen alle cellen in het lichaam meer energie aangeleverd.

Leer in 30 dagen meer over voeding en over jezelf terwijl je al direct kunt genieten van meer energie en vetafname.

Tijdens de cursus ontvang je 4 workshops bestaande uit yoga  en pranayama (adem-techniek) gericht op reiniging van het lichaam, voedingsleer en meditatie. Er wordt tijdens de workshop aandacht besteed aan de persoonlijke en innerlijke ontwikkeling.

Programma punten:

Detox-yoga en pranayama

Beoefening en theorie van yoga toegespitst op detoxing. Zuiverende ademtechnieken om te ontgiften, stress los te laten en uithoudingsvermogen te vergroten.

Ontspanning, concentratie en meditatie

Kennismaking met en ervaring van diverse vormen van ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie. Verdieping ter ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling.

Theoretische basiskennis voeding

ontwikkelen van een algemene basis kennis van voeding en yoga. Samenvatting van actuele literatuur en persoonlijk advies.

Innerlijke ontwikkeling en persoonlijke begeleiding

De eigen innerlijke ontwikkeling bepaalt in hoeverre de detox succesvol is. Deze lessen gaan in op diverse aspecten van detox, via uitleg en meditatie wordt de cursist begeleid bij de eigen innerlijke ontwikkeling. Het is aan te bevelen om naast het volgen van de detoxcursus extra aandacht te besteden aan yogalessen bv in de vorm van lessen. Dit kan bij eigen yoga of sportschool.

Na afloop van deze cursus

Ben je bewust van voeding: wat je eet, waarom je eet en hóe je eet. Daarnaast ken je de basis technieken vanuit de yoga om het lichaam te reinigen, soepel en jong te houden. Deze technieken alsmede de kennis over voeding kun je zelf voortzetten en blijven ontwikkelen.

 

Data en tijden

  • Tijdsduur 4 weken
  • 1 lesdag per week
  • Lestijden 11:00 – 13:30
  • Totaal 4 lesdagen

Startdata detoxcursus:

  • Zaterdag 4, 11, 18, 25 mei 2013

Locatie

Kosten

  • Weekendcursus €129,95

 Bij de kosten zijn inbegrepen:

  • Recepten en oefeningen voor de gehele cursus
  • Ondersteunend lesmateriaal en voeding
  • Detox thee en bijpassende consumpties tijdens de gehele cursus

 Het cursusgeld dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan. Betalen in termijnen is mogelijk. Het aantal termijnen is gelijk aan het aantal weken van de cursus. Bij het betalen in termijnen wordt een toeslag van €10,- voor de administratie berekend.