ram horoscoop

Waarom de “rokkenjager” Ram je in vuur en vlam zet..

Hoera het is voorjaar! Weg met alle sombere gedachten er komt weer zonlicht. Ram is het eerste teken van de dierenriem. En zorgt voor wat leven in de brouwerij!

De dagen zijn even lang als de nachten. De natuur breekt weer door. De bollen komen door en de heesters hebben knoppen. De natuur staat op springen. De vogels fluiten een heel ander lied dan in de winter ze jubelen. Uiteraard is dit om vrouwtjes te lokken. Ze fluiten wil jij met mij eitjes leggen? Het winterkoninkje is druk die maakt verschillende nestjes zodat zijn vrouwtje het allermooiste kan kiezen.

Ram, het vuur teken:

Ram doet op 21 maart zijn intrede. Ram is het teken van “hier ben ik, dit is wat ik wil.”

Mensen met een sterke ram -energie in hun horoscoop laten niet makkelijk over zich heen  lopen. Zij gaan uit van zichzelf. Met andere woorden opkomen voor jezelf een beetje gezond egoïsme, heel goed.

ram quote

Het teken Ram is het teken van ideeën hebben en initiatieven nemen. Het is een vuur teken en werkt intuïtief.

Een nadeel kan zijn dat een Ram overal op afstuift en veel ideeën heeft, maar ze niet afmaakt. Soms slaat  de verveling toe en is het nieuwe er al gauw van af. Dan komen de Stieren goed van pas. Dat zijn de doorzetters. Zij maken af waar de Ram aan is begonnen met veel geduld en doorzettingsvermogen. Geduld dat is nu net even iets waar een Ram weinig mee heeft.

Ook wel de krijger en de rokkenjager genoemd.

De planeet die bij het teken Ram hoort is Mars, de rode planeet. Waar mars in de horoscoop staat durven we op te komen voor onszelf. Maar ook waar we energie en daadkracht in stoppen. Op welk gebied zullen we succes hebben. Een nieuw leven. Een nieuwe impuls aan iets geven. Dat heeft allemaal met mars te maken. Ook seksualiteit valt onder de planeet mars; vandaar dat jachtinstinct.

ram quote

Voor de Rammen die eind maart of begin april geboren zijn, geldt dat zij alles over een andere boeg kunnen gaan gooien: plotselinge veranderingen en rigoureuze beslissingen. Dat heeft te maken met het feit dat Uranus, de planeet van de onverwachte wendingen en de oorspronkelijke ideeën, nu in het teken Ram staat.

Lef!

Dus wees niet bang als je denkt wat is er toch met mij aan de hand, of wat borrelt er in mij? Gewoon aan toe geven en ja dat kan soms heel ingrijpend zijn.

Wees niet bang, durf je Mars te leven.

ram quote

Lees hier meer artikelen van astrologe Marjorie:

Vind je dit artikel interessant of heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.