waterman

Horoscoop: Wat heeft Waterman met Nieuwtijdskinderen, Einstein en Socialmedia te maken?

Als je geboren bent tussen 20 januari en 19 februari dan heb je de zon in het teken waterman staan. Maar ook als het je ascendant is of de maan in waterman dan heb je veel van dit bijzondere teken in je energie en in je wezen (Onze koningin Maxima heeft de maan in waterman).

Een waterman is bijzonder.. en net even anders

Mensen met waterman in hun horoscoop zijn bijzondere personen die zich willen onderscheiden en alles net even anders willen doen dan het gangbare. Kijk maar om je heen naar de watermannen in je familie-vriendenkring. Ze zijn altijd net even anders, hebben vaak briljante ingevingen.

Dat heeft te maken met de planeet uranus die bij dit teken hoort. Uranus is ontdekt in 1781, niet lang daarna begon de Franse revolutie en de Amerikaanse burgeroorlog. Deze planeet die zo met bevrijding en veranderingen te maken heeft had niet voor niets het motto : “Vrijheid Gelijkheid en Broederschap”.

Lees ook: Horoscoop ram

Bijzondere Uranische energie

Veel uitvinders hadden/hebben die Uranische energie o.a. Albert  Einstein. Ze komen met plannen en ideeën die van tafel worden geveegd. Maar die jaren later moeiteloos worden ingevoerd. Maar de echte waterman laat zich nooit ontmoedigen.

Als je als waterman goed in je vel zit zoek je een plaats in het grote geheel, omdat je voelt dat er veel meer is. En dat wij ten diepste met zijn allen verbonden zijn. Vaak word je om je mening gevraagd en wordt die op prijs gesteld en klopt ook nog eens heel vaak, dat heeft met die ingevingen te maken.

Luchtteken

Waterman is een luchtteken, het is dan ook iemand die de discussie nooit uit de weggaat en is een heel sociaal persoon. Soms zijn het onruststokers en daar is de gevestigde orde bang voor.

Er moet vooral niets veranderen aan de bestaande structuren. Nou daar hebben watermannen lak aan. Ruimte is een kernwoord voor de echte waterman. Ze hebben speelruimte nodig. Niet teveel regels geen beperkingen.

Aquarius tijdperk

Het waterman-tijdperk dat net is begonnen laat al grote veranderingen zien, er wordt aan de bestaande structuren en machten getornd. En die zullen ook onherroepelijk gaan wankelen en ten val komen, alleen duurt dat nog een tijdje. Ieder tijdperk duurt gemiddeld 2100 jaar.

Nieuwe tijds-kinderen

Het begrip “nieuwe tijds-kinderen” heeft alles met het waterman-tijdperk te maken. Deze kinderen zullen de grote veranderingen die nodig zijn kunnen doorvoeren.

Er is nu al zoveel creativiteit, het lijkt wel alsof iedereen kan zingen/schrijven/dansen etc. We zijn op zoek naar iets wezenlijks in onszelf.

De tijd van het IK is voorbij we willen met iedereen in contact komen. Het WIJ / ‘met z’n allen doen we het’ gevoel is heel sterk. We zijn op weg naar hele andere manieren van communiceren, daar is de social media een voorloper van.