Pretox dagboek week 1:

Deze maand heb ik mij voor genomen te beginnen met Pretoxen: een rustige gelijdelijke introductie naar Detoxing wat start in januari 2013.

Stap 1: geen alcohol. (WHAT??%$@@#$*)

De bekende evenementen als sinterklaas, kerst en oud en nieuw sla ik niet over, maar breng kleine aanpassingen aan. Tenslotte ben ik nog niet aan het Detoxen maar mijn lichaam aan het voorbereiden. De overige dagen zal ik daar wat strenger in zijn. Belangrijkste voornemen is wel, om in ieder geval alcohol vrij te zijn in december, ook bij de evenementen. Omdat ik frisdranken een gruwel vind, en daarbij ook nog eens niet pretox verantwoord vind (bak suiker) ga ik opzoek naar een goed alternatief. Ik heb gelezen over alcohol vrije wijnen. Dit lijkt mij een prachtig alternatief om toch gezellig mee te tafelen. Sinds de vraag is toegenomen naar alcohol vrije wijn, is ook de kwaliteit sterk toegenomen, zo heb ik me laten informeren. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar dus ik ga op onderzoek uit.

Dit weekend was meteen een vuurdoop. Een verjaardag en 2 sinterklaas avonden met tapas en natuurlijk spaanse wijn. Ik koos ervoor te genieten van het eten maar géén alcohol te drinken. Stap 1 is gezet. Wel met een vaas frisdrank voor m’n neus gezeten, wat ik met tegenzin in kleine slokjes op dronk. Bah, dat doe ik niet meer!

Overzicht maandag – vrijdag:

De ochtenden begin ik met 2 glazen lauw water met citroensap. Ik ontbijt met muesley, biogarde, lijnzaad en tarwe zemelen. Voor de smaak voeg ik een snufje kaneel en kardamom toe, lekker!

Maandagavond:              zilvervliesrijst met jasmijn, sperzieboontjes met tauge, en  gewokte kip met ajam en seroendeng. Nog wel gesnoept van de overheerlijke chocolade letter van Australian home made. hmmm

Dinsdagavond:                 spaanse kipschotel uit de oven met chorizo, ui en paprika. Daarbij Couscous met courgette, paprika, feta blokjes, munt en rozijnen.

Woensdagavond:           pasta vega met vokoren pasta, philadelphia, ui, paprika, tomaatjes, olijven.

Donderdagavond:           kipschotel met citroen, rozemarijn en courgette. Daarnaast opgebakken aardappeltjes (zelf gemaakt niet kant en klaar!)

Vrijdagavond:                   ?
Deze nacht eet en slaap ik niet thuis, maar in een kasteel. Ik ben erg benieuwd wat ik voorgeschoteld krijg.

Voor meer informatie over Pretox verwijs ik naar mijn artikel: Decembermaand pretoxmaand.

Keep you posted!