matcha latte

ZO MAAK JIJ ZÉLF DE LEKKERSTE MATCHA LATTE

Misschien ben je het wel eens tegengekomen in een hippe koffiebar: een matcha latte. Benieuwd naar onze versie met witte chocolade?

We hebben er nog een superfood bij

Matcha is groenetheepoeder dat oorspronlijk uit Japan komt, maar ook hier momenteel ontzettend in populariteit stijgt. Net als gewone groene thee is matcha  rijk aan antioxidanten. De matcha-theeplanten groeien in de schaduw en de blaadjes worden ook tijdens het drogen niet blootgesteld aan zonlicht. Om dat tekort aan licht te compenseren maakt de plant veel chlorofyl aan en blijven de blaadjes fel donkergroen. De blaadjes worden vervolgens gemalen en in hun geheel gebruikt (je trekt er niet alleen thee van maar drinkt het poeder op) – waardoor je alle goede stoffen die erin zitten ook daadwerkelijk in je lichaam opneemt. Je kunt er matcha lattes mee maken bijvoorbeeld, maar het ook gebruiken in koekjes, cakes en zelfs dressings. Je kunt matchapoeder kopen bij gespecialiseerde theezaken, online of in goed gesorteerde toko’s.

In onze versie van de matcha latte doen we behalve melk ook witte chocolade én toppen we het af met marshmallows: een matcha chocolatte dus eigenlijk. Een perfect drankje voor een avond op de bank als je het ons vraagt.

[easy-tweet tweet=”SSSSSSH.. my Latte and I are having a moment. I’ll deal with you later.” hashtags=”bagelsandbackbends”]

Ingrediënten voor 1 matcha latte

1 tl matchapoeder
300 ml (plantaardige) melk
50 g witte chocolade, fijngehakt
optioneel: marshmallows als topping

Benodigdheden Matcha latte

steelpan | zeefje | garde

hello fresh home page

Bereidingswijze Matcha latte

1. Zeef het matchapoeder in een steelpan. Voeg 2 eetlepels melk toe en roer goed met een garde tot alle klontjes verdwenen zijn. Giet de rest van de melk erbij en voeg de chocolade toe.
2. Verwarm al roerend op matig vuur, tot de chocolade is gesmolten en het mengsel warm is.
3. Maak eventueel af met marshmallows en nog een beetje matchapoeder.

Ga jij deze matcha chocolatte proberen?

Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door HelloFresh. Wist je dat ze ook een leuke inspirerende blog hebben? Is zekker een kijkje waard! https://blog.hellofresh.nl/  Of klik op de link hierboven.

Geniet van deze heerlijke Matcha latte!