hellofresh- herfst smoothie

Na het voorjaar en de zomer waarin iedereen er graag op zijn best uit wil zien in zomeroutfits, storten de goede eet- en sportvoornemens in de herfst vaak een beetje in. Jammer, want voel jij je ook niet veel beter als je goed voor jezelf zorgt en gezond leeft? Wij geven je vier tips om je gezonde levensstijl voort te zetten deze herfst.

Eet volgens het seizoen

De herfst is een geweldig jaargetijde als het gaat om seizoensproducten. Dit zijn de maanden van de pompoen, boerenkool, paddenstoelen en nog veel meer – perfect voor soepen en stoofpotjes. En nu het weer minder mooi is, heb je misschien ook wel weer meer zin om in de keuken te staan. Hét moment voor het proberen van nieuwe seizoensgroenten dus! Een tip is om te kijken of er bij jou in de buurt een boerenmarkt is waar je producten uit de buurt kunt krijgen.

Blijf genoeg drinken

In de koudere maanden vergeet je sneller om genoeg water te drinken. Je zweet over het algemeen minder en je denkt daardoor misschien dat je minder vocht nodig hebt. Onzin! Je lichaam heeft ook in de winter genoeg water nodig. Vind je alleen water te saai? Kies dan voor kruidenthee of voeg wat vers fruit of bijvoorbeeld verse munt toe aan je water. Genoeg drinken is ook belangrijk omdat je lichaam dorst kan verwarren met honger.

I water you, you water me, we grow together. Click to Tweet

Maak herfstwandelingen

Buitenlucht doet wonderen voor je lichaam. Juist als je een hele dag achter een bureau zit, helpt een korte wandeling in de buitenlucht je om opgeladen je to-do lijst verder af te werken. Neem dus vooral even de tijd om een luchtje te scheppen, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze.

Begin je dag goed

Het is een cliché, maar dat is niet voor niets. Door gezond te ontbijten begin je meteen goed en zet je de toon voor de rest van je dag. Om je te helpen om wat meer variatie aan te brengen in je ontbijtleven kun je de Ontbijtbox van HelloFresh bestellen. Daarin vind je producten en recepten voor gevarieerde en afwisselende ontbijtjes.  Heb je ’s ochtends moeite om op gang te komen en eet je liever wat lichts? Een smoothie is dan een goed idee. Probeer een smoothie met groenten én fruit, zoals een paprika smoothie. 

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Hellofresh  

With love from Janneke
Janneke
Written by Janneke
Is het bij mij thuis altijd ZEN? Nee, dat is (gelukkig) niet het geval. En juist daarom onderzoek ik 1000 en 1 verschillende manieren om te ontspannen. Ik blog over de trends op yoga en voedingsgebied, over een hippe of juist traditionele meditatie techniek, over geluksmomentjes, en een beetje magie. Want zeg zelf: “Sometimes we need a little magic”. ;-)