Ritual of light

RITUALS RITUAL OF LIGHT LIMITED EDITION 2016

Rituals heeft dit jaar goed uitgepakt met zijn limited collection: Ritual of light. Ik heb 3 producten gekocht en getest en ik vind het een dijk van een kerstcadeau!
De focus ligt niet alleen op de samengestelde geuren (wat ze overigens fantastisch gelukt is met kaneel en sinaasappel), maar er wordt met deze collectie een verhaal verteld. Het verhaal van het ritueel van licht. Dit is een cadeau met een boodschap… Een prachtige boodschap vind ik. Lees snel verder en ontdek het verhaal en de collectie. Aan het eind van het artikel staat (een deel van) deze collectie ook op jouw verlanglijstje!

Ritual of Light: Spiritueel en Welness

Rituals is al jaren mijn lievelingetje. Van wie eigenlijk niet.. De spannende geuren, de heerlijke boterachtige creme’s, de chique verpakkingen. Je kan eigenlijk nooit de plank misslaan met een cadeau als Rituals toch? Zowel om te geven als om te ontvangen. Had je Rituals op sluimerstand gezet, dan doet dit je liefde weer oplaaien: Rituals of light. Alles komt samen in deze collectie. Spiritualiteit en Yoga gaan hand in hand met Beauty, Luxe en Welness.

[easy-tweet tweet=”Give light, and the darkness will disappear of itself. Desiderius Erasmus” hashtags=”Rituals, Bagelsandbackbends”]

Natuurlijk heeft Rituals altijd al deze koers gevaren en hun cosmetica geassocieerd met oosterse spiritualiteit. Misschien nam je (net als ik) eerst dat yoga-gebeuren van ze niet zo serieus.. Maar ik vind dat je er nu gewoon niet meer omheen kunt!  Hier staat een volwassen product met een kraakheldere boodschap. Rituals heeft zichzelf autoriteit gemaakt op gebied van Beauty én Oosterse wijsheid. 

Rituals Ritual of light

[icon type=”glyphicon glyphicon-user”] Voor de duidelijkheid: Ik heb deze producten zélf gekocht, en krijg er geen geld voor, dus mijn review is onafhankelijk en niet gesponsord door Rituals.

Ik heb van de Ritual of light collectie gekocht: 

Op deze producten kom ik zo terug met mijn mening. Laten we eerst kijken naar de boodschap van Ritual of light en hoe Rituals dit heeft aangepakt.

Wat zegt Rituals zélf over Ritual of light:

“Geïnspireerd door eeuwenoude lichtrituelen van over de hele wereld ontwikkelden we The Ritual of Light. Een collectie die je helpt even gas terug te nemen en je geest tot rust te brengen bij het licht van een flakkerende kaarsvlam,om je te inspireren je leven te vullen met meer compassie, vriendelijkheid en liefde. Een moment van reflectie, om stil te staan bij wat je voor anderen kunt betekenen en hoe je de wereld een stukje mooier en lichter kunt maken. Schenk in donkere tijden je licht aan anderen. Want dat licht stelt ze in staat te groeien, zowel fysiek als geestelijk. Jouw licht verlicht de wereld.”

OK, dit is een stukje hoogstaande “poëzie” voor een cosmetica lijn! Ze hebben zelfs een magazine uitgebracht waarin deze ritual of light uitgebreid aan bod komt. Wat valt erover te vertellen zul je misschien denken? Nou veel! Ze hebben het over het belang van het licht. Over hoe het maken van vuur ineens een heel andere dimensie aan ons bestaan heeft gegeven. Over de 3 mooiste licht rituelen over de hele wereld.

Ze verrijken de content met prachtige foto’s en plaatsen een licht-meditatie oefening in de magazine. Dat verwacht je toch niet! De Magazine kun je gewoon online bekijken. Het heeft compleet de look and feel van Happinez. Er worden nog 3 bijzondere ondernemers in het “licht” gezet en ze verwijzen naar hun eigen Rituals-app waar gratis meditatie oefeningen staan.

Je kunt dus gerust zeggen: Dit is een product met een strikje erom, zilveren ballen d’r aan, en een slinger van knetterend vuurwerk dat zingt: [icon type=”glyphicon glyphicon-music”]”Koooooop Mijjjjjjjjjjjjjjjj”. 

 

INGREDIËNTEN RITUAL OF LIGHT:

Dat de cosmetica-lijn geheel verweven is met de Oosterse wijsheid kun je zien aan dat het tot en met de ingrediënten is doorgevoerd. Deze collectie bevat twee dominante geurtonen namelijk sinaasappel en kaneel. Hierover zegt Rituals:

Zoete Sinaasappel, het Chinese symbool voor geluk en voorspoed, heeft een heerlijk verkwikkend aroma en zorgt voor een positieve vibe. Kaneel wordt als ingrediënt al eeuwen lang gebruikt. Het warme, verfijnde aroma heeft een ontspannend en verkwikkend effect op lichaam en ziel.

 Natuurlijk zit er nog veel meer in. Als je het precies wilt weten, kijk dan even op hun website. 

KOOP HIER JE RITUAL OF LIGHT GEURKAARS €18,50

Rituals Ritual of light
Zoals ik al eerder zei heb ik 3 producten gekocht en uitgetest. Lees hieronder mijn mening over de producten.

Ik begin met de geurkaars:

De geurkaars gaat wel 40 uur mee. De verkoopster van Rituals gaf nog een handige tip om hem de eerste keer minimaal 2 uur achtereen te laten branden: dan verdwijnt het waxlaagje en gaat de kaars geleidelijk op. Anders kan er zo’n vervelend kuiltje in de kaars komen waardoor die niet goed opbrandt.

De geur is krachtig, je moet er wel van houden. Maar voor deze tijd van het jaar en rondom de feestdagen is het wel heel verwarmend en gezellig. Sterke kaneel en sinaasappel geuren dringen je woonkamer in, en geven mij de associatie met de winter. De geurkaars zit zoals gewoonlijk prachtig verpakt geheel in stijl met de rest van de collectie Ritual of light. Als je de kaars uit de verpakking haalt zie je dat er ook nog een mooie spreuk aan de binnenkant staat. Een soort Fortune cookie effect.;-) 

Ben jij meer van de geurstokjes van Rituals? Die hebben ze ook weer in deze collectie! Die kun je via deze link bij de Douglas kopen.

[easy-tweet tweet=”Travel light, live light, spread the light, be the light. Yogi Bhajan” hashtags=”Rituals, bagelsandbackbends”]

KOOP HIER JE RITUAL OF LIGHT BODYCREAM €17,50 

Ritual of light bodycreme

Heerlijk die vette body crème van Rituals! Dat moest ik alvast even kwijt. 🙂 Ik was van te voren een beetje bang dat de geur te heftig zou zijn. Toen ik de geurkaars had geroken vond ik de geur te zwaar als body crème. 

Misschien vonden zij dat zelf ook en hebben ze de body crème een stuk frisser laten ruiken waardoor die weer wél heel goed op de huid past. Echt super lekker deze geur, geen parfum op doen en de hele winter gebruiken!

De bodycreme voelt een beetje als een taart voor je huid: niet per se het meest “gezonde” skincare product (je weet wel, no parfume, no alcohol, no nothing), maar oe la la wat issie romig en lekker! 

KOOP HIER JE RITUAL OF LIGHT BATH FOAM €13,50

Ritual of light badschuim

Ik zat te twijfelen of ik voor een (snelle ritueel) doucheschuim zou gaan, of een (trage ritueel) Badschuim. Toen dacht ik: Het gaat er met deze collectie toch om te onthaasten? Huppéé, de badschuim dus snel afgerekend voor ik me bedacht. Nu is het sowieso een welkome afwisseling om is alleen in een bad te liggen met een geurige badschuim voor volwassenen ipv opgekruld zittend met peuter in een mierzoet belleblaas schuimbad van minimouse of frozen..

Ik weet niet wat ik fijner vind: De geur en het product zelf, of het idee erachter!! Heerlijk zen in m’n enorme (!) schuimbad met de sinaasappel kaneel geuren, en ondertussen wordt m’n huid super zacht en romig. Gun jezelf dit cadeau, gun een ander dit cadeau. Het is in deze hectische tijd gewoon een ultieme luxe om offline te zijn en te ontprikkelen en aandacht te hebben voor jezelf en dát moment. Tip: doe er niet te veel schuim in, het explodeert echt in bad. 😉

No judgement als jij lekker voor de Foamy Shower Gel wilt gaan. 🙂 Net zo goed zen momentje onder de douche! Je koopt deze Foamy Shower Gel hier. Maak je douche ritueel af met de Body scrub uit deze lijn.

ALLE RITUAL OF LIGHT PRODUCTEN TE KOOP BIJ DE BIJENKORF

Rituals Ritual of light

OF KOOP JE RITUAL OF LIGHT PRODUCTEN BIJ DOUGLAS

Wat mij betreft een van de mooiste kerst geschenken van dit moment die je kunt geven. Een cadeau met een boodschap. 

[easy-tweet tweet=”Only by giving do we receive more then we allready have” hashtags=”#rituals #bagelsandbackbends”]