bananenbrood-bosbessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Een heerlijke variatie op de al succesvolle Bananenbrood. Kan het nog lekkerder? Dat bananenbrood favoriet is van de foodbloggers wist je waarschijnlijk al. Niet zo gek, als je bedenkt dat het super simpel én lekker is. Hij smaakt nog steeds top zonder suiker- een must dezer dagen, waarin we steeds bewuster van ons eten worden. En het fotografeert ook nog eens goed. Zoals het hoort bij een succes, komen er variaties op. Dit is de mijne..

[icon type=”glyphicon glyphicon-shopping-cart”] Ingredienten Banenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr roomboter
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel (kun je ook vervangen door zelfrijzend amandelmeel, is alleen duurder)
  • 3 grote dadels
  • 75 gr gemengde en gecrushte noten
  • Klein bakje (a 150 gr) blauwe bessen
  • Snuf zout

In plaats van suiker gebruik ik dadels. Dadels hebben een heerlijke zoete smaak wat goed werkt als vervanging voor suiker. Plus het is rijk vitaminen en mineralen.

Bereiding Bananenbrood:

  • Pureer de bananen samen met de dadels (z0nder pit) glad met een staafmixer in een kom.
  • Breek de eieren voorzichtig in een grote kom, voeg de bananen en dadels bij en meg het geheel. Doe de (zachte) roomboter, meel en zout erbij.
  • pureer het geheel mooi glad.
  • Voeg de bessen en het gecrushte notenmengsel bij. Spatel het door je beslag heen.
  • Vet een cakevorm (23 cm) in of pak het in met bakpapier.
  • Giet je beslag in de vorm.
[icon type=”glyphicon glyphicon-hourglass”] Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt, Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm voor je hem aansnijdt.  

[icon type=”glyphicon glyphicon-exclamation-sign”] Tips:

Als je het spannend vind om de eieren te breken in het al gemaakte beslag zonder stukjes schil te ‘morsen’, draai de volgorde dan om. Je bananenbrood wordt er echt niet minder lekker van! Dadels pureren een stuk makkelijker als je het van de voren al in kleine stukjes snijdt.   [icon type=”glyphicon glyphicon-user”] Serveer deze bananenbrood met het verhaal van de blauwe bes aan je gasten. Dan voelt het verantwoord om nog een plakje aan te snijden! Geniet van deze overheerlijke bananenbrood mét blauwe bessen!

  Smaakt dit naar meer? misschien is dit dan iets voor jou: Gezond Bakken van Amber Albarda gezond bakken - Amber Albarda