Louis Widmer

Ook al gehoord van Louis Widmer? Dat kan heel goed, ze zijn flink aan hun opmars bezig in NL. Ik test uit de standaard gezichtsverzorgingslijn van Louis Widmer: de face wash, dagcreme en nachtcreme.

Ik moest wel ff wennen aan de naam. En in combinatie met het uiterlijk van Louis Widmer vond ik het een beetje.. ouderwets.. Wie had dat ook? ūüôā Inmiddels ben ik er¬†helemaal¬†aan gewend √©n lijkt het erop dat ze een style make-over hebben ondergaan!

Made in Zwitserland.

Maar eerst: Wie zijn zij nou eigenlijk? Louis Widmer is een Zwitsers farmaceutisch (familie) bedrijf. Zij produceren naast geneesmiddelen ook dermatologische huidverzorging. Dit merk heeft meerdere productlijnen, afgestemd op de verschillende huidtypes. Omdat het een Dermatologische huidverzorging betreft, mag je uitgaan van een hoogwaardig product: Hypo-allergeen, en parabeen vrij, met een bewezen werking. Wat ook fijn is aan Louis Widmer is dat ze dierproef vrij zijn.

Louis Widmer wash gel gezicht:

Wat belooft het product:

 • Reinigt intensief
 • Zuivert de huid
 • Verfrist & verzacht

Deze¬†Wash Gel Gezicht is met name geschikt voor de vette of gemengde huid. Het bevat zuiverende bestanddelen en kan gebruikt worden voor de vette en/of acnehuid.¬†Actieve bestanddelen:¬†Capryloyl,Glycine0,5%Panthenol0,5%Allanto√Įne0,2%.

———————————–

SHOP OOK DE LOUIS WIDMER REINIGINGSMELK 

louis-widmer-reinigingsmelk

Mijn ervaring:

Ik maak m’n gezicht nat met lauw water en verdeel de wash gel. Het valt me op dat ik maar een klein beetje van de gel nodig heb om het al te laten schuimen. De gel is super geconcentreerd. Het masseert gemakkelijk in en ruikt aangenaam. Wanneer ik het afspoel en droogdep voelt mijn huid schoon en fris aan. Mijn huid voelt nu wel droog en trekkerig aan. Ergens logisch, deze wash gel is niet perse voor mijn huidtype bedoeld, aangezien mijn huid droog is. Maar mijn huid heeft nu wel voeding nodig!  

Louis Widmer dagcreme emulsie Hydro-active:

 • Wat belooft het product:¬†“De Emulsion Hydro-Active is een doeltreffende dagverzorging die intensief hydrateert en die de huid op lange termijn beschermt tegen vroegtijdige veroudering en tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het hervet de huid, vervaagt gelaatstrekken en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.”
 • Actieve bestandsdelen:¬†Biostimulatoren, Panthenol, Vitamine E, Creatine, Shea butter.

Mijn ervaring:

De dagcrème smeert goed en trekt goed in. Het ruikt lekker fris. Na een aantal keren gesmeerd te hebben merk ik pas echt hoe goed mijn huid erop reageert: Het voelt minder uitgedroogd aan! louis widmer remederm In dit artikel lees je mijn aparte review van de dagcrème van Louis Widmer.

 

 

Louis Widmer nachtcrème emulsie:

 • Wat belooft het product:¬†“Voedende anti-rimpel cr√®me voor de normale huid.¬†De Cr√®me Nutritive regenereert het huidweefsel. De W/O-emulsie wordt goed verdragen door de huid, dringt door tot de diepste huidlagen waar ze haar werk doeltreffend kan verrichten.”
 • Actieve bestandsdelen: Biostimulatoren, Vitamine A, Vitamine E, Panthenol.

Mijn ervaring:

Nadat ik mijn huid heb gewassen met de facewash gebruik ik de nachtcrème van Louis Widmer. Een fijne crème die goed smeert en goed intrekt. Mijn huid voelt zacht en gevoed aan.

 

 

 

Optelsom en conclusie:

Louis Widmer

 • Uiterlijk en verpakking: Hebben ze een style make over gehad? Ik vond het eerst dus een beetje ouderwets qua uiterlijk maar de verpakking ziet er nu eigentijds en stylish uit! De naam moest ff indalen bij mij.. Maar ben er nu helemaal aan gewend.
 • Smeerbaarheid:¬†Het smeert goed en¬†je hebt er maar heel weinig van nodig.
 • Opneembaarheid:¬†Laat geen vettig laagje achter, neemt goed op.
 • Geur:¬†Licht geparfumeerd, lekker fris geurtje.
 • Pluspunten:¬†Er is van alles is er een parfumvrij variant! Waar ik heel enthousiast over ben is de transparantie waarmee ze werken. Alles is geheel terug te vinden op hun site. Op deze manier kun je echt een onderbouwde keuze maken voor welk product het beste bij je past.¬†Leuke service:¬†Op de website van Louis Widmer kan je bepalen wat voor type huid je hebt en wat voor verzorging je nodig hebt.
 • Eindresultaat: Ik vind het een fijn product maar deze lijn niet geheel passend op mijn huidtype. Dit vraagt gewoon om n√≥g een review over Louis Widmer maar dan voor een droge huid. ūüėÄ
 • Aanrader:¬†Jep! Kwalitatief en eerlijk product. In balans met de prijs.
 • Prijs(indicatie)¬†Vari√ęrend rond de ‚ā¨21, 00 per product. Maar dit is een grof gemiddelde aangezien er een steeds groter assortiment is in verschillende prijs ranches.

  Ik hoop dat je deze review nuttig vond!  

With love from Janneke
Janneke
Written by Janneke
Is het bij mij thuis altijd ZEN? Nee, dat is (gelukkig) niet het geval. En juist daarom onderzoek ik 1000 en 1 verschillende manieren om te ontspannen. Ik blog over de trends op yoga en voedingsgebied, over een hippe of juist traditionele meditatie techniek, over geluksmomentjes, en een beetje magie. Want zeg zelf: ‚ÄúSometimes we need a little magic‚ÄĚ. ;-)