huisgemaakte tapenade

Huisgemaakte Tapenade

Help! Je krijgt gasten op de borrel. Wat moet je ze serveren? Huisgemaakte tapenade doet het altijd goed! Tapenade is een heerlijk smeersel op basis van fijngemalen olijven of kappertjes. Vaak zit er ook nog tonijn of ansjovis door heen. Tapenade is lekker op vers stokbrood, Turks brood, maar ook op een toastje of bruscetta. Maar je kunt het ook gebruiken als toevoeging voor een borrelhapje zoals: Bladerdeegrolletjes met zwarte olijven tapenade, mini club sandwich met tapenade, Spaanse gehaktballetjes etc.

Ingrediënten huisgemaakte Tapenade:

150 gram uitgelekte zongedroogde tomaatjes
150 gram zwarte olijven zonder pit
1 a 2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 el citroensap
2 el pijnboompitten
* Varieer met kruiden als: Basilicum, tijm en oregano als lekkere toevoeging.

Bereiding:

Meng alles door elkaar en hak in de keukenmachine. That’s it!

Tip:

Je kunt altijd de hoeveelheid verdubbelen om meer te maken.

En het mooie is, dat als je overhoud dat helemaal niet weggegooid hoeft te worden. Je gebruikt de tapenade bijvoorbeeld als toevoeging voor bij de salade, vis, pasta of zelfs rijst! Smeer het op je rijstwafel als hartig tussendoortje.

Wil je nog meer ideeën opdoen voor bij de borrel? Bekijk dan ook dit artikel: Huisgemaakte Tzatziki of een lekker recept om zelf Hummus te maken.

Heb jij zelf nog lekkere suggesties? Laat het weten in de reacties hieronder!

Bon Apetit.

Foto: https://www.flickr.com/photos/mealmakeovermoms/