Huisgemaakte Tzatziki. Zo maak je het:
Wist je dat huisgemaakte tzatziki een prima sausje is voor als je aan het ‘balansen’ bent? Zelf tijdens een detox mag je jezelf ermee verwennen! Hoe dat komt? Er zit niks verkeerds in! Let wel, als je het zelf maakt. En niet met de overheerlijke gyros eet. Maar nog steeds de moeite waard en zo ongelooflijk simpel, dat je je er niet door hoeft te laten weerhouden.
Een erg gezonde variant op je sauzen: zelfgemaakte tzatziki. Super lekker met gestoomde groenten als broccoli of met rauwe groenten als wortel, tomaat of selderij.
Ingrediënten huisgemaakte Tzatziki
- 500 ml geitenyoghurt
- 1 komkommer (niet te groot), geschild, zonder pulp, in hele kleine stukjes
- Handje gehakte verse bieslook
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 tl dille (gedroogd of vers)
- Flink wat versgemalen zwarte peper
Bereiding Tzatziki:
Alle ingrediënten bij elkaar voegen en mengen in kom. Voeg peper naar smaak toe.
Leg nu een zeef bovenop een nieuwe schaal en leg hier een schone theedoek in. Giet je tzatziki op de theedoek. Leg nu een bord bovenop zodat het afgedekt is. zet het geheel in de koelkast en laat het daar een nachtje staan. Schep de volgende dag de tzatziki uit de theedoek in een andere schaal. Het vocht wat eruit is gekomen kun je weggooien. Proef nu eerst de tzatziki voor je deze gaat eten.
Tips:
[icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Maak een simpele salade met tomaten en olijven en serveer er tzatziki bij. [icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Feestje? verrijk je borrelhapjes met Tzatziki en met huisgemaakte tapenade in een handomdraai.[icon type=”glyphicon glyphicon-thumbs-up”] Beautifull pic bij alpha https://www.flickr.com/photos/avlxyz/