kidsproof vakantie

5 kidsproof vakanties

Wat heb ik mij een ongeluk gezocht naar leuke vakantietips voor met een kleintje! Ook mijn vrienden zwoegden zich door het internet heen voor hun ideale kidsproof vakantie. Zoek niet verder! Ik heb hier een heel fijn overzicht gemaakt. 🙂

Ik denk dat elke jonge moeder (of vader, maar het zijn toch meestal de moeders) dit wel herkent: nog even niet een hysterische kindervakantie op de camping dichtbij een of ander pretpark of aquapark, maar wél met de noodzakelijke faciliteiten die je vakantie met kind een stuk aangenamer maken. Een beetje voor jezelf en een beetje voor je kind – wat zich direct weer uitbetaald naar jezelf want het cliché is er niet voor niets: als mijn kind blij is ben ik blij. 😉 Draai het maar eens om: als je kind niet blij is.. dan barst de hel los. Dan begeef je je in een verloren strijd. Dus dan toch maar kijken naar de massabestemmingen met animatieclub? Hoor ik je denken. Ik zou zeggen, check eerst deze accommodaties eens.

Menorca is hét buggy eiland en is zeer kindvriendelijk.

menorca kindvriendelijke vakantie bagels en backbends

Villa la Luna op Menorca

Menorca, het kleine zusje van de Balearen en misschien ook wat onbekender maar zeker niet ongeliefd! Juist de afwezigheid van de massa hippe partyseekers maakt dat de sfeer op het eiland heel tranquilo en vriendelijk is. Het is een korte vlucht, dus mocht je het spannend vinden om met je kleintje te vliegen dan is het heel goed te overzien. Het eiland is heel mooi groen met vele idylische baaitjes en gezellige jachthavens waar je gezellig als gezinnetje kunt flaneren. Ik ga er zelf ook heen en ik heb er super veel zin in!

[icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Tip: Als je kindje (of kinderen) nog klein zijn, zit je sowieso met het middagslaapje. Zorg dat je een terras hebt waar je lekker in de zon kunt zitten.

Al het goede komt niet van ver! Integendeel, zoek het eens wat dichterbij huis.

veluws boerderijtje in ermelo op een bospark kindvriendelijke vakantie bagels en backbends

Veluws boerderijtje

Ik las laatst een artikel waarin stond dat wij onszelf en anderen meer aanzien toekennen als we verre reizen maken of toch op zn minst naar het buitenland gaan om onze vakantiedagen te vieren. Ik moet eerlijk zeggen, daar heb ik mij ook wel schuldig aan gemaakt. Het begint vanuit nieuwsgierigheid om te zien wat er buiten je eigen landje allemaal te zien is, lijkt me een hele gezonde gedachte 😉 maar al snel was er geen weg meer terug en wilde ik niet geassocieerd worden met ‘saai’ of ‘degelijk’ of ‘veilig’ you name it. Je vakantie bestemming is min of meer verbonden aan je imago. Maar dan krijg je een kind en daarmee automatisch ook weer een nieuw perspectief (gelukkig maar) En dan kom je erachter dat Nederland eigenlijk best een gaaf vakantieland is. Het is aandoenlijk om te zien hoe ook vrienden voorzichtig en aftastend bijna opbiechten dat zij in Nederland op vakantie te gaan. Alsof we met z’n allen uit de kast komen. Maar misschien werkt dat ook wel hetzelfde: eenmaal uit die kast, kan je zonder gene en vol trots genieten van ons eigen landje. En je kind? die vind het helemaal fantastisch! Geen lange reizen, vertrouwd klimaat, geen afwijkende klok, etc.

Romantiek en kindvriendelijk gaan samen in Toscane.

borgo di fontebusi kindvriendelijke vakantie bagels en backbends

Borgo di fontebussi

Maar als je dan toch naar het buitenland wilt is deze accommodatie echt wel het einde! Ik ben hier geweest en was opslag verliefd! Italië is als land sowieso erg kindvriendelijk dus buiten de accommodatie een dorpje bezoeken en een hapje eten is absoluut geen probleem. Fontebussi heeft een apart pierenbadje, en appartementen met eigen keuken. De bediening is super lief voor je kroost en daar smelten wij dan weer van. 🙂 Heel mooi gelegen tussen de wijngaarden en is met auto te berijden. Al zou ik het wel opsplitsen.

[icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Tip: Een hotel, of vakantiepark dat op kinderen rekent maakt alles, echt alles veel relaxter. Vaak zijn er ook andere kinderen wat het ook een stuk gezelliger voor je eigen kind maakt. Ook al zijn ze nog zo klein en kunnen ze nog niet goed samen spelen, toch vinden ze het maar wat leuk en zullen ze zich niet zo snel vervelen.

Vertrouwd concept in een nieuw jasje.

eden centerparcs kindvriendelijke vakantie bagels en backbends

Centerparcs

Tja, wie kent het niet.. Niet voor niks, zou je kunnen zeggen. De formule klopt gewoon. De cottage liggen echt in een bosrijk gebied, waardoor je dat knusse gevoel ervaart. En het peuter doe-bad in een suptropisch geheel is natuurlijk het einde voor je kleintje. Dit is echt een vakantie waar je kinderen niets meer hoeven dan gewoon naar het zwembad, elke dag. Hoe lekker is dat? Kom jij eindelijk toe aan je favoriete boek of stapel magazines die lagen te verstoffen.

[icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Tip: check bij centerparcs de eden cottages, ze zijn een luxere variant maar wel echt de moeite waard!

 

Met de auto naar het paradijs.

franse villa kindvriendelijke vakantie bagels en backbends

Villa Haut de Fort in Dordogne

Deze villa in de Dordogne is de bomb! Super mooi gelegen en vanbinnen is de villa ook echt prachtig en sfeervol. Ze hebben een gigantisch landgoed en een stuk eigen bos. Een kind wat van rennen houd kan hier zijn lol op. Ze hebben geen speeltoestellen maar wel een verwarmd zwembad en kinderstoel en babybedje. De villa ligt dichtbij een natuurgebied en bij stadjes. In elk seizoen mooi om te bezoeken. Je moet alleen wel op tijd beslissen of ver vooruit boeken want deze villa is erg populair. Staat op mijn lijstje. 🙂

[icon type=”glyphicon glyphicon-heart”] Tip: Een appartement met keuken is heeel fijn! In de (vroege) ochtend zelf een ontbijtje maken, een koelkast gevuld met eten en drinken wat je kleine lekker vind, even een fles opwarmen. Het zijn de kleine dingen die het doen.

 

[icon type=”glyphicon glyphicon-user”] Zullen wij samen van deze top 5 een top 10 of top 20 maken en andere moeders heel blij maken? Laat in een reactie hieronder jouw favo bestemming met kids weten en nog een insiders tip voor als je er bent. 😉 Lijkt me super om de lijst te zien groeien!