Biodermal PCLE serum

REVIEW BIODERMAL PCLE SERUM: EEN BOOST VOOR JE HUID

Na mijn ervaring met de Biodermal PCLE crème, werd ik nieuwsgierig naar de PCLE serum en ben die gaan testen. Lees mijn bevindingen in deze review over de Biodermal PCLE serum.

Ik heb nog niet eerder een serum gebruikt. Je smeert het onder je standaard gezichtsverzorging en make-up. Ik begreep dat een serum extra voedend is voor de huid en dat het in combinatie met een dagcrème ideaal is. Ik vond dat eerst een beetje overdreven. Waarom moet ik nu in eens twee lagen crème op mijn gezicht smeren? En wat is er dan zo speciaal aan een serum wat een dagcrème niet heeft? En juist daarom ben ik het gaan testen. Ik wilde zelf ervaren of het nu wat toevoegt of niet. Eerst maar eens kijken wat deze PCLE serum is:

Biodermal PCLE serum

Serums bevatten hogere concentraties werkzame stoffen dan de crèmes. Bij een trekkerige huid, oneffenheden of andere irritaties heeft de huid soms niet genoeg aan alleen een dagcrème. Net als de andere producten uit de lijn helpt de formule met huideigen ingrediënten de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, stimuleert het de celvernieuwing en wordt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid gestimuleerd. 

Dit zegt Biodermal: “P-CL-E serum van Biodermal is een dagelijkse boost voor de huid, heeft een lichte en fluweelzachte textuur die optimaal door de huid wordt opgenomen. P-CL-E serum is daarom ideaal als basis voor dagelijkse huidverzorging.”

Mijn ervaring: Nou ga ik heel eerlijk met jullie zijn. Alleen daarmee kan ik aantonen wat deze serum voor mij betekent heeft. Er bestaan vrouwen die iedere dag trouw een reinigingsritueel volgen en vervolgens 2 maal per dag hun gezicht insmeren. Ik behoor niet tot deze doelgroep. Soms schiet het er bij in. Soms schiet het er een hele periode bij in. Dan vergeet ik het door alle drukte en (eigen) chaos, tot dat mijn gezicht begint te loeien en weer super droog aanvoelt. Ai, beetje verwaarloosd.. Mag wat extra aandacht krijgen. En dán komt deze PCLE serum als geroepen! Deze serum heeft mijn gezicht binnen no time weer gepamperd en gevoed. Uit ervaring weet ik dat dit anders veel langer en moeizamer was gegaan. 

Plus punt voor de droge en gevoelige huidjes onder ons: Dermatologisch getest & pH huidneutraal

Gebruik PCLE serum:

Dit adviseert Biodermal: “’s Ochtends en ’s avonds licht inmasseren op een goed gereinigde huid van gezicht en hals. Gebruik het serum onder reguliere huidverzorging”.

Tja, na mijn biecht hierboven begrijp je wel dat dit het ideaal plaatje is. Maar dat de PCLE serum ook onder ‘mindere omstandigheden’ zijn toegevoegde waarde laat zien. 😉

Werking PCLE serum

Wat doet deze serum nou precies voor je huid:

  • Het plantaardig alternatief voor collageen, Ceratonia-extract, vormt een beschermend laagje op de huid. De huid wordt hierdoor geholpen zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf en verzacht en verbetert de huidelasticiteit.
  • Huideigen aminozuren en natuurlijke glycoproteïnen stimuleren de celvernieuwing en revitaliseren de huid
  • Eén van de meest krachtige antioxidanten, Vitamine E, beschermt de huid tegen vroegtijdige huidveroudering.

 

Biodermal PCLE serum

De PCLE serum wordt geleverd in een tube met een doseerpompje. Ik had ooit van een dermatoloog gehoord dat je eigenlijk nooit een pot met dagcrème moet kopen voor je gezicht omdat je vingers vol met bacteriën zitten die dan allemaal in die pot komen. Sindsdien let ik er op dat ik alleen een tube of fles koop. Ik ben dus heel blij dat deze een handig doseerpompje heeft en de crème dus niet in aanraking komt met je vingers.

Dit zijn enkele comments die ik vond over de Biodermal PCLE serum:

  • Stephanie: “Voedend trekt snel in en me huid word er heerlijk zacht van top serum!”  *****
  • Erna: “Supergoed fluweelzacht nooit meer een andere crème voor mij”.  ****
  • Vanessa: Raffaela Sibma: “Fluweelzachte serum, trekt goed in en voelt fijn aan”. ****
  • Sas: “Heerlijk serum en trekt snel in”. ****
  • Petra: “Fijne crème . En daarna de crème voor overdag. Heb daardoor minder last van een zwangerschapsmasker”. *****

Conclusie

Ik had het niet verwacht, maar de PCLE serum werkt als een tierelier. Het heeft mijn huid van ‘extreem droog en geïrriteerd’ binnen no time naar ‘gehydrateerd en rustig’ gekregen. Ik kan deze serum echt aan bevelen.

Biodermal P-CL-E Serum is verkrijgbaar in 30 ml voor € 29,99.

Ik hoop dat je deze review nuttig vond! 

 

Disclaimer: Ik heb deze Biodermal PCLE serum zelf gekocht en dit is géén gesponsorde content. 🙂