micellair reinigingswater Biodermal Madara Garnier

BEAUTYTEST: MICELLAIR REINIGINGSWATER VAN BIODERMAL, MADARA EN GARNIER

Micellair reinigingswater is een trend. Ieder beautymerk heeft er inmiddels een variant op gemaakt. Wat maakt micellair reinigingswater zo populair? En welke kies je? Ik test er drie uit: het micellair reinigingswater van Biodermal, Madara en Garnier. Lees hier mijn review.

Wat is Micellar water

In Frankrijk gebruiken ze het al jaren schijnt het. Vandaar de Franse naam. Ik zie dat er twee namen gebruikt worden: Micellair water en Micellar water. Dit kun je ook op de product afbeeldingen zien. Het is uiteraard hetzelfde idee.

Wat is micellar water precies? Eerst dacht ik dat het een tonic was. Maar het is veel zachter dan een tonic. Dus voor een droge gevoelige huid is dit ook geschikt. Het is een reinigend product, dat hele kleine olie moleculen in het water bevat. Deze moleculen binden zich vast aan vuil, waardoor ze effectief de huid schoonmaken zonder agressieve ingrediënten.  

Het woord micellair duidt op de micellen die erin zitten. Een micel is ‘een microscopisch kleine structuur van een aantal moleculen van een oppervlakte-actieve stof in water’, zegt Wikipedia. 

Het grote voordeel van micellar water is dat je het niet hoeft af te spoelen. Daarnaast bevat micellar water ook vaak voedende bestandsdelen, waardoor het je huid niet uitdroogt. 

Micellair water is in de praktijk vaak niet genoeg om ‘alleen’ als make-up reiniger te gebruiken. Ik gebruik zelf eerst kokosolie om de hardnekkige make up van mijn gezicht te verwijderen. Daarna gebruik ik micellar water op een watje om mijn gezicht goed schoon te maken. 

Maar welke Micellar reinigingswater vind ik nu de beste? Lees mijn reviews en mijn conclusie.

Micellair reinigingswater #1: Biodermal
biodermal gevoelige huid micellair reinigingswater

Ik gebruik de “Biodermal – Micellair Reinigingswater voor de Gevoelige Huid”. Nu heeft biodermal een streepje voor bij mij vanwege hun PLCE creme, maar dit is weer een heel ander product dus kijk ik er ook objectief naar- probeer ik.

Het is een mooi flesje met een draaidop. Er zit 200 ml micellar water in dus ik kan er lang mee voort. Het kost €12,49 en heeft daarmee een prima prijs/ hoeveelheid/ kwaliteit verhouding. Het is niet geparfumeerd. Ik merk dat het niet heel grondig schoonmaakt en ik niet genoeg heb aan enkel micellar water. Als ik veel make-up op heb dan gebruik ik eerst kokosolie of een facewach en daarna micellar water. En als ik niet zo veel op heb, dan draai ik het om. (weet ook niet precies waarom ik dat doe, het is zo ontstaan, en werkt prettig..)

Ik merk dat het ’s ochtends wél prima werkt om alleen micellar water te gebruiken. Alleen één nadeel: het prikt in mijn ogen! Mijn huid voelt wel fris en schoon aan. Ik vind mijn huid wel een beetje plakkerig aanvoelen nadien. Eenmaal opgedroogd plakt het niet meer. Moet daar wel aan wennen…

Pluspunten Biodermal:

 • redelijke hoeveelheid
 • niet geparfumeerd
 • milde reiniger

Minpunten Biodermal:

 • mijn huid voelt plakkerig
 • het prikt in mijn ogen(!)
 • enkel micellar is niet voldoende reinigend

Biodermal micellair reinigingswater kun je vaak goedkoper kopen bij de online drogist of bij drogisterij.net. Ik zou daar zeker even kijken.

Micellair reinigingswater #2: Madara

  

madara-micellar-water

 

Ik test de ‘veganistische’, ‘animalproof’ en ‘glutenvrije’ micellar water van Madara. Ik moest een beetje lachen want zit er in andere micellar waters dan wél gluten? Misschien zeg ik iets heel doms en is dat inderdaad zo.. nou ja…  

Het is een mooi flesje. Je krijgt 100 ml voor €14,50. Dat is niet goedkoop, waarschijnlijk vanwege het biologische aspect? Het heeft een aparte rozengeur. Vol verwachting begin ik te smeren maar… niet fijn! Het prikt en voelt stroef. Maakt matig schoon. Ik lees op de verpakking en website dat het de gevoelige huid hydrateert op basis van hydraterende aloë vera, verkoelende hyaluronzuur en kalmerende pioenroos. Huh? hoe kan het bij mij zo anders aanvoelen? Ik besloot om het nog eens te proberen en nog eens.. Maar nee. Het mocht niet baten voor mij. Ik heb hem weggegeven. Als jij ook een gevoelige en droge huid hebt is deze micellar waarschijnlijk niet wat je zoekt.

Pluspunten Madara:

 • heel natuurlijk en biologisch (glutenvrij enzo)
 • dierproefvrij – hoewel? Ik las dat het product inmiddels niet meer dierproef vrij zou zijn. Maar het staat nog wel bij hun productbeschrijving. Ik weet het dus niet zeker…
 • mooie verpakking

Minpunten Madara:

 • duur
 • het prikt en voelt stroef
 • reinigt matig

Je kunt Madara micellar water vinden bij vitaminstore.

Micellair reinigingswater #3: Garnier

garnier micellar reinigingswater

 

Nu test ik de micellaire reiniging van Garnier. het eerste wat me opvalt is dat het een grote fles is. Hoeveel zit hierin? 400 ml lees ik. En het kost €6,45. Dat is serieus betaalbaar. Er zit een handig klikdopje op de fles. Ik ga aan de slag en wordt direct blij. Het is ongeparfumeerd en is heel zacht voor mijn huid. De make-up gaat makkelijk van mijn gezicht, hoewel ik dit ook een paar keer moet herhalen want het verwijderd niet alles. De werking is erg goed en prikt niet maar plakt ook een beetje op mijn huid. 

Pluspunten Garnier:

 • verpakking is handig
 • prijs en kwaliteit verhouding
 • reinigt makkelijk, wel meerdere malen herhalen
 • is heel zacht voor mijn huid, prikt niet
 • niet geparfumeerd

Minpunten Garnier:

 • M’n huid voelt een beetje plakkerig na gebruik.

Je kunt de micellar reinigingswater van Garnier vaak goedkoper kopen bij de online drogist of drogisterij.net

Conclusie van deze beautytest:

Ik moest duidelijk wennen aan dat het wat plakkerig aanvoelt. Dit kun je gemakkelijk oplossen door even een watje nat te maken en over je gezicht te halen. Weg plak. 

Ik vind het jammer dat de variant van Biodermal in mijn ogen prikt, hierdoor gebruik ik hem niet graag. Ik vind de micellaire reiniger van Garnier een kwalitatief goede reiniger voor een fijne prijs en flinke hoeveelheid! Aanrader dus!

 Ik hoop dat je wat aan deze test/ review hebt!