bananenbrood

BANANENBROOD MET APPEL KANEEL

Hoewel ik laatst al een heerlijk recept deelde van een bananenbrood, kon ik het niet laten deze ook te delen. Dat krijg je ervan, als je tijdens zwangerschapsverlof de ene bananenbrood na de andere bakt! Deze versie is heerlijk voor in de herfst. Als de dagen weer kouder en korter worden en we blij worden van warme en kruidige spijzen. 🙂

[icon type=”glyphicon glyphicon-shopping-cart”] Ingredienten Banenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr roomboter
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel of amandelmeel
  • 3 grote dadels
  • 75 gr gecrushte amandelen (blank)
  • 3 kleine appeltjes
  • speculaaskruiden (kardemom, kaneel, gember, nootmuskaat, kaneel)
  • exrta kaneel naar smaak
  • Snuf zout

specerijen In plaats van suiker gebruik ik dadels. Dadels hebben een heerlijke zoete smaak wat goed werkt als vervanging voor suiker. De specerijen geven de bananenbrood echt een hersft tintje en doet sterk denken aan de pumpkin spicelatte, cake, vul zelf maar in. 😉

Bereiding Bananenbrood:

  • Pureer de bananen samen met de dadels (ontpit en in stukjes) glad met een staafmixer in een kom.
  • Breek de eieren voorzichtig in een grote kom, voeg de bananen en dadels bij en meg het geheel. Doe de (zachte) roomboter, meel en zout erbij.
  • voeg de specerijen erbij.
  • pureer het geheel mooi glad.
  • Voeg de stukjes gesneden appel en gecrushte amandelen bij. Spatel het door je beslag heen.
  • Vet een cakevorm (23 cm) in of pak het in met bakpapier.
  • Giet je beslag in de vorm.

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm voor je hem aansnijdt. Eventueel bestrooien met wat kaneel poeder. Lijkt erg veel op appeltaart niet? Maar dan met minder boter, en geen suiker! Enjoy, en laat me je reactie weten. Ik ben benieuwd! Hier vind je het recept van de bananenbrood met blauwe bessen. p.s. Ken je Menno nog? De winnaar van “Heel Holland bakt” 2014. Die kon bakken! Denk terug aan de “Haagse kakker”.. Hij heeft nu zijn eigen boek: Bakken met Menno. Mocht je opzoek zijn naar echt hippe baksels, of vegan recepten is dit boek een must have! bakken met menno