Louis Widmer Zilver Creme

REVIEW REMEDERM ZILVER CRÉME, DE PCLE VAN LOUIS WIDMER

Heeft de PCLE er een concurrent bij? Toen ik de positieve berichten over deze zilver crème las, heb ik hem gelijk besteld. Dat moet ik natuurlijk uittesten! Deze crème schijnt een echte power house te zijn met een anti bacteriële werking vanwege de zilver die erin zit. Ja, echt. Zilver! Nou kom maar op dan, laten we eens kijken wat je kan. Lees hier mijn review.

 Wat je in dit artikel leest:

 • wie is Louis Widmer en wat is zilver crème
 • voordelen van het gebruik van de crème
 • ingrediënten
 • eigen ervaring
 • conclusie
 • waar te koop

Wie is Louis Widmer en wat is Zilver crème

Louis Widmer is een Zwitsers merk wat bestaat uit drie lijnen: de skin appeal voor de gemengde tot vette en onzuivere huid, de dermatologica voor een acne huid en de remederm voor de (intens) droge huid. Ze werken nauw samen met dermatologen en het merk is DIERPROEFVRIJ.

Louis Widmer Remederm Zilver repair

Mijn huidtype sluit aan op de Remederm lijn: voor de droge en gevoelige huid. Nu hebben ze binnen de Remederm lijn ook een Zilver crème die speciaal is bedoelt voor de extreem droge, geïrriteerde huidzones die vaak rode vlekken vertonen. Je zou kunnen stellen dat de zilver crème binnen de remederm lijn vergelijkbaar is met de PCLE crème van Biodermal. Het geeft je huid nét nog even dat duwtje in de rug bij tegenwind op de Afsluitdijk. Als je wel eens zo’n droge schilferige en/of rode huid hebt gehad, dan begrijp je precies waar ik het over heb! De zeer droge en geïrriteerde huid heeft z’n zelf beschermend vermogen verloren. Daardoor nemen jeuk en kleine irritaties toe. Net als de PCLE crème, vermindert de zilver crème die irritaties (Panthenol), herstelt de barrièrefunctie van de huid (vitamine E ), gaat uitdroging tegen van de huid (Dimethicon ) en verhindert de vorming van micro-organismen (zilver).

Voordelen van het gebruik

 • Verzacht jeuk
 • Hydrateert & beschermt
 • Antibacteriële werking
 • Voor volwassenen én kinderen
 • Ook geschikt voor baby’s
 • parfumvrij
 • dierproefvrij

Ingrediënten Louis Widmer Zilver crème

Zilver heeft een antibacteriële werking. Vitamine A heeft een gunstige invloed op de huid. Vitamine E neutraliseert de schadelijke werking van vrije radicalen. Panthenol kalmeert de geïrriteerde huid. Ureum (carbamide) hydrateert de huid. Bernagieolie is rijk aan gammalinolzuur, dat de huidirritaties vermindert en de afschilfering normaliseert.
Deze Water/Olie-emulsie heeft een optimale tolerantie. Bevat geen parfum en geen kleurstoffen.

Louis Widmer Remederm Zilver repair

Het verschil tussen een zilver crème en een standaard remederm crème zit em in de toegevoegde zilver van 0,1% en minder vitamine A: 3000 IE/G ten opzichte van 7000 IE/G die in de remederm dagcrème verwerkt is. Daarnaast is er in de zilver crème nog bergan olie (1%) en jojoba olie (1,5%) toegevoegd wat de remederm dagcrème niet heeft.

Mijn ervaring met de Zilver crème

Voor degene met een gemengde tot vette huid zullen ervan gruwelen maar voor droge huidjes is het een heerlijke dikke vette verademing! De emulsie trekt snel in en voedt de huid. Ik kies van de Remederm lijn eigenlijk altijd voor de versie zonder parfum. Niet omdat ik hun parfum niet lekker vind, in tegendeel, maar om mijn huid zo min mogelijk te belasten.

 Wees gerust, de crème trekt goed in en laat géén wit laagje achter. 🙂Louis Widmer Zilver Creme

Conclusie

Nou jongens, heb ik er zomaar een wonder crème bij! Denk dat het al wel duidelijk was. Ik ben heel tevreden met deze nieuwe ontdekking. Ik kan me nog een tijd herinneren dat ik de ene flater na de andere in huis had. Alles prikte, irriteerde en verergerde alleen maar mijn gevoelige huid. Dit is zo’n gevalletje, had ik dit maar eerder geweten! Maar al doende wordt men wijzer, en zonder de Dermatitis had ik me er ook nooit zo in verdiept..

Wat ik er zo fijn aan vind is dat je je niet scheel hoeft te betalen voor een goed werkende crème. Het is wat mij betreft een prima alternatief voor een PCLE van Biodermal, die zonder aanbieding of actie toch al 2,5 keer zo duur is.

Louis Widmer Zilver Creme

Waar te koop 

 Louis Widmer zilver crème komt in een tube van 75 ml, kost op dit moment €16,90 en kun je vinden in drogisten als de etos. Daarnaast zijn ze online ook goed verkrijgbaar. 

TIP: Kijk altijd even bij deze webshops of ze een aanbieding of actie hebben lopen. Is vaak het geval en heb je mooi profijt van een lagere prijs voor je gezichtscrème.

 ➡  drogist.nl home pagina

 ➡ drogisterij.net home pagina