rasul

Review Rasul behandeling

Vandaag werd ik verrast met een pak Rasul voor in mijn haar! Rasul (ook wel Rhassoul) is vulkanisch aarde uit Marokko wat als klei masker gebruikt wordt voor huid en haar. Het is een eeuwen oud oriëntaals gebruik om jezelf te reinigen met Rasul. Rasul betekent letterlijk ‘wassen’.

Rasul is echt een trend en op dit moment zie je Rasul ook veel in spa’s in de vorm van een pakking voor je lichaam. Waarschijnlijk vanwege zijn ontgiftende en verzorgende werking. Maar in Hammam’s (badhuizen) wordt dit al heel lang zo gebruikt.

rasul pakking

Wat is Rasul

Rasul komt van ghassoul, een woord uit het Berbers en betekent letterlijk vertaald: “wassen”. Het is een lava aarde (vulkanische klei), welke in Marokko, in het Atlasgebergte gedolven wordt. Van Marokko tot Egypte wordt het al eeuwen als natuurlijke haar, -huid en lichaams reinigings en verzorgingsmiddel gebruikt, o.a. in de hamam (badhuis).

rasul steentjes

Hoe werkt Rasul

In tegenstelling tot de gebruikelijke zepen en shampoos, zitten er in rasul geen kunstmatige emulgatoren, geur, kleur of conserveermiddelen. Synthetische producten verwijderen bij het wassen niet alleen het vuil, maar ook al het huidvet. Hierdoor raakt de huid onbeschermd en wordt de huid geprikkeld om nieuw huidvet aan te maken. Onze natuurlijke huidbescherming wordt dan zeer op de proef gesteld.

Rasul reinigt volledig anders. Door zijn unieke samenstelling heeft rasul een groot reinigend vermogen en elektrostatische kracht. Het bindt het overtollige huidvet en vuildeeltjes. Deze worden dan eenvoudig met water weggespoeld. Rasul ontvet het haar en de huid minder, de natuurlijke beschermingslaag blijft intact. Huid en haar nemen deze mineralen op. Klei, lava-aarde en leem zijn zeer vruchtbare grondsoorten met van nature veel mineralen.

Hoe wordt Rasul gebruikt?

Neem een bakje met deksel om de rasul in op te lossen. Voeg warm water aan de brokjes toe tot deze net onderstaan, laten zwellen tot een zalf-dikte. Hiermee smeer je je natte haren en of je hele natte lichaam heel dun in. Na een korte inwerkingstijd  spoelt je de huid met warm water af. Langer laten zitten kan ook. De huid voelt nu glad en zacht aan. Na gebruik het plastic bakje afsluiten met het deksel. Hierdoor droogt het kleipapje niet uit. Klaar voor de volgende keer (het bederft niet).

rasul handen

Haarkuur, gezichtsmasker, peeling en wondjes.

Als gezichtsmasker, haar- en huidkuur helpt rasul huidonzuiverheden te verwijderen. Het werkt voorzichtig in op ontstekingen, wondjes, jeuk en roos. Hiervoor laat je een iets dikker Rasulpapje langere tijd, ca.20 minuten of langer inwerken. Rasul droogt het eerst aan de warme huid. Hierdoor worden afvalstoffen die de huid uitscheidt, uitgezogen. De huid raakt beter doorbloed en wordt tijdelijk roder.

Mocht je reeds een droge huid hebben, je kunt altijd een paar druppels olie aan de Rasul toevoegen.

rasul klei

 

Voordelen van rasul

  • Het reinigt zacht en grondig en irriteert niet.
  • Voor elk huid- en haartype geschikt.
  • Het is volledig milieu vriendelijk zonder chemische toevoegingen, emulgatoren, geur, -kleur, – of conserveringsmiddelen.
  • 100 % biologisch afbreekbaar en onbegrensd houdbaar.
  • Het met rasul gewassen haar wordt voller, steviger, glanzender en heeft minder klitten.
  • Het hoeft op den duur niet zo vaak meer gewassen te worden omdat de huid door de voorzichtige reiniging niet geprikkeld wordt om veel huidvet aan te maken.
  • Het is een echt alternatief voor mensen die van de zeep af willen of een huidallergie hebben.
  • goed voor wondjes; betere doorbloeding en zuivering

 

rasul poedervorm

Vandaag test ik het als masker voor in mijn haar:

Review Rasul behandeling:

Schenk een klein portie Rasul ‘steentjes’ in een kom en doe daar een scheutje heet water bij. Je kunt het mengsel zo dun maken als je wilt door meer water toe te voegen.Door het hete water worden de ‘steentjes’ gesmolten tot een papje. De geur waant me direct in een oosterse Hamam, Heerlijk!

Breng het voorzichtig aan op je haar en verdeel het goed. Tip: als de bovenkant gedaan is hang dan met je hoofd naar beneden boven de wasbak en schenk de rest uit op je haar. Zo wordt het goed verdeeld over je hele hoofd en haar.

Laat het kleimasker vervolgens 30 minuten intrekken. Langer mag ook, het is tenslotte natuurlijk! Dus take your time and Relax!

Was de Rasul klei uit je haar. Ik vind het zelf het makkelijkst om dat onder de douche te doen. Het is gemakkelijk uit te poelen. Let er wel op dat niet alles onder de klei komt! M’n haar voelde direct na uitspoelen zacht aan, dat had ik niet verwacht!

Droog en stijl je haar zoals je gewend bent.

Conclusie:

Mijn haar voelt zacht aan en stevig tegelijk. Nu heb ik al een volle bos maar ik kan me voorstellen dat dit nog een extra pluspunt is voor degene die wat slapper of fijn haar hebben. Het voelt een beetje stug aan, wat het stylen van het haar alleen maar makkelijker maakt. Het voelt echt aan alsof mijn haar een boost heeft gekregen. Ik ben tevreden en ga het zeker nog een keer doen!

Minpuntje: let goed op je kleding, muren en meubels voor het afgeven van de klei!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en ik ben benieuwd naar jouw ervaring met Rasul!

Marokkaanse Rasul klei koop je hier:

 

marokkaanse Rhassoul klei

 

 

Alassala marokkaanse Rhassoul klei 200gr