Huisgemaakte zoet zoute powerbar

Homemade chocolade met zout

Deze homemade chocolade met zout is Succes gegarandeerd! Al vaak gemaakt dit recept. Het enige waar je voor op moet passen is dat je niet te gulzig wordt en dat is serieus want het is TE lekker.

Ik zag het recept van Nigella’s kitchen en het deed mij letterlijk het water in de mond lopen. Ik was nog niks van plan. Maar toen ik zag hoe ongelofelijk makkelijk dit te maken was kon ik de verleiding al helemaal niet weerstaan en ben dezelfde dag (!!) nog naar de supermarkt gesjeest om de ingrediënten te halen. Dit moest ik maken! Het thuisfront protesteerde ook helemaal niet dus die avond nog ben ik aan de slag gegaan en stond ik (on)geduldig achter mijn fornuis deze overheerlijke chocolade brei te maken. Trots op het resultaat zat ik te lekkerbekken van deze overheerlijke zelfgemaakte chocolade repen met zout: Een hemelse combinatie!

Voorbereiding:  30 minuten
Wachttijd:  4 uur

Benodigdheden Homemade chocolade met zout:

  • 200gram pure chocolade
  • 100gram melk chocolade
  • 125gram boter
  • 3 el siroop
  • 250gram zoute pindas
  • 2 crunchi repen
  • bakfolie
homemadechocolade met zout

Stappenplan homemade chocolade met zout:

Melt it down

Breek de reep in stukken en verwarm op een laag pitje. Rustig laten smelten is hier de sleutel tot succes.

huisgemaakte chocolade

Easy does it

Voeg de boter en siroop in stapjes bij de chocolade. Ik heb trouwens geen siroop gebruikt maar honing, werkt ook prima! Laat het rustig smelten tot een papje.

huisgemaakte chocolade

Prepereer vast je ovenschaal.

huisgemaakte chocolade

optioneel:Even proeven.. hmmmmmmm

IMG_20140125_173917

Crush it

Stamp je crunchi reep in kleine stukjes (ik heb het niet vermalen maar een beetje grof gehouden). Hetzelfde geldt voor de zoute pindas.

IMG_20140125_174507
IMG_20140125_174157

Meng de crunchi chocolade met de zoute pinda’s en leg apart.

IMG_20140125_174451

Koken doe je met je handen!

optioneel: Even proeven nog voor het eind oordeel..

IMG_20140125_174712

Er mag nog wat boter bij, laten we daar nou niet moeilijk over doen 😉

Giet de gesmolten chocolade in de ovenschaal.

IMG_20140125_174823

Strooi de vulling bij de gesmolten chocolade.

IMG_20140125_174924

Wait for it…

Laat het 4 uur afkoelen in de koelkast. Wanneer de chocolade afgekoeld en gestold is kun je het in repen snijden.
homemade chocolade met zout

GENIET!

En? heb je hem gemaakt? Wat vond je ervan? Laat een reactie achter en deel het recept!

xx-Janneke