biodermal zonnespray

Review biodermal zonnespray

Deze zomer heb ik de biodermal zonnespray uitgetest en ben erg enthousiast. Maar één belofte zie ik helaas niet terug..

De zon heeft een positieve invloed op ons humeur en ons lichaam. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan echter leiden tot uitdroging van de huid, zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering.

Ik test Biodermal de zonnespray SPF 30. Biodermal schrijft er zelf het volgende over:

Biodermal zonnespray SPF 20 & SPF 30 bevatten naast UVA en UVB filters het bruinversnellende sinaasappelextract. Hierdoor ben je met een gemiddelde tot hoge beschermingsfactor goed beschermd tegen de schadelijke effecten van zonnestralen én wordt je tegelijkertijd toch snel bruin.

Review Biodermal zonnespray:

Wat ik fijn vind aan deze spray is dat het gemakkelijk aanbrengt. De verstuiver werkt goed, en blijft goed werken(!) Dat heb ik met andere flacons wel eens anders meegemaakt. De zonnebrand crème word zeer gelijkmatig verstuift en smeert heel makkelijk uit. Er ‘lekt’ geen crème uit de verstuiver en houd het dus afgezien de bedoelde gebieden, schoon. Insmeren is een appeltje eitje! Wel even ringen en horloge afdoen.

Wat ook een enorme plus is, is dat er geen vettig laagje achterblijft. En de crème is ook nog eens water resistant, ook wel fijn dat het dus ff blijft zitten.

Biodermal claimt met dit product ook dat je sneller bruin word door de bruin versnellers. daar merk ik alleen niks van.

Bevat onder andere:

 • Huidvriendelijke UVA en UVB filters
  Beschermen tegen huidveroudering en zonnebrand.
 • Sinaasappelextract
  Activeert het natuurlijke zonnefilter van de huid en zorgt ervoor dat de huid bij een gemiddelde beschermingsfactor toch snel bruin wordt.
 • Actieve celbescherming
  Lycopeen uit tomaat neutraliseert huidverouderende vrije radicalen en helpt zo de gezonde huid beschermen.
 • Huideigen NMF (Natural Moisturizing Factor)
  NMF vult het vochttekort in de huid aan.

Alle Biodermal zonverzorgingsproducten zijn zo samengesteld dat de natuurlijke kracht van de huid wordt ondersteund en beschermd.

Gebruik:

Bij voorkeur 30 minuten voor het zonnen aanbrengen. Voor een goede bescherming is het belangrijk een ruime hoeveelheid aan te brengen en dit regelmatig te herhalen.

Nog een tip: Houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon. Vermijd zonnen tussen 12 en 15 uur. Blijf niet te lang in de zon, ook al gebruik je een zon beschermingsproduct.

Kortom, een fijn product. Heeft mij de zomer door geholpen.