Killer legs voor een dam tot dam loop!

Het is zaterdagochtend. “Fris en fruitig” sta ik in de sportschool voor een afgetrainde instructeur die mijn intake behandeld. Nu ik ben gestopt met lesgeven grijp ik mijn kans om mijn lichaam weer net zo fit (en strak please?) te krijgen als voor de zwangerschap. De groepslessen die ik gaf leken niet echt meer bij te dragen aan een fit lijf, eerder het tegenovergestelde.. mijn lijf voelt moe en zwaar.

Alle begin is moeilijk

‘Ik ga eraan geloven’, denk ik terwijl ik naar zijn oppeppende talk luister. ‘En ik heb nog niet eens wat gedaan!’ Hij stelt mij allemaal vragen: ‘Wat zijn mijn doelen? Wat zijn mijn klachten? Hoe vaak kan ik komen sporten?’ het duizelt me een beetje. Ik vertel hem met gemengde trots dat mijn doel de dam tot dam loop is.. (andere helft is schaamte voor mijn misschien toch wat te idealistische doelstelling? Waarom bedenk ik dit soort dingen ook!) Hij vind het allemaal prima, en vraagt naar mijn sportieve achtergrond. ‘Vijf jaar groepsles docent Yoga en Zumba’. piep ik. ‘Net moeder, en een oververmoeid lijf..’

Daar gaan mijn koffietjes verkeerd!

Wist je dat je energie met 70% wordt bepaald door je eet en drink gedrag? vraagt hij. JA natuurlijk weet ik dat, maar daar heb ik me alleen niet zo heel erg aan gehouden de laatste tijd, zegge anderhalf jaar..? Dus ik houd mijn mond en schud verbaasd mijn hoofd. Hij legt uit wat ik beter wel en niet kan eten en ik denk alleen maar: daar gaan mijn koffietjes verkeerd! en mijn chocolonely momentjes..

tony chocolony

tony chocolonely

Die doelen ga je halen.

Ik word door de mangel gehaald en heb in mum van tijd een trainingsschema voor de komende 4 weken voor me. Misschien is het mijn beteuterde blik, maar hij moedigd me aan en zegt dat het echt heus mee valt met mijn status quo. ‘Die doelen ga je halen.’ en ‘Ik zie je over 4 weken.’  ‘Succes.’ Aaai, ik ga er echt aan geloven! denk ik opnieuw.

Dat betekent dat ik komende weken weer veel ga bloggen over een gezonde levensstijl, gezonde en lekkere (!) recepten en sport. En deel ik mijn succes en ‘leermomentjes’ hoe fit te blijven met een überactieve happy baby!

Tjakka! ofzo..

Zijn er mama’s die stoere dingen hebben gedaan na hun bevalling? Vertel en inspireer in de reacties!

With love from Janneke
Janneke
Written by Janneke
Is het bij mij thuis altijd ZEN? Nee, dat is (gelukkig) niet het geval. En juist daarom onderzoek ik 1000 en 1 verschillende manieren om te ontspannen. Ik blog over de trends op yoga en voedingsgebied, over een hippe of juist traditionele meditatie techniek, over geluksmomentjes, en een beetje magie. Want zeg zelf: “Sometimes we need a little magic”. ;-)