madara cosmetics

MADARA PURIFYING FOAM REVIEW

Madara is het nieuwe groene merk dat dierproefvrije cosmetica biedt. Ik test de purifying foam en deel mijn review in deze post.

Vanwege mijn intens droge en gevoelige huid ben ik op zoek naar milde reinigers zonder agressieve stoffen zoals alcohol. Dit irriteert mijn huid en maakt het nog droger. Toen ik deze purifying foam van Madara zag was ik benieuwd, en besloot hem uit te proberen.

madara cosmetics

Achtergrond van Madara

Madara is een groen merk zogezegd, en komt uit Letland. Vier sterke vrouwen uit Riga moeten gedacht hebben “Dit moet groener”, toen zij Mádara hebben opgericht. En dat is gelukt: Mádara produceert organische producten gebaseerd op oersterke noordelijke planten. Mádara heeft het Eco Cert keurmerk en bevat ingrediënten met tenminste 99% van natuurlijke oorsprong. Daarnaast wordt tijdens het productie- en verpakkingsproces zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Alle producten zijn dierproefvrij.

Het assortiment van Mádara omvat meer dan 40 natuurlijke producten in verschillende lijnen zoals gezichtsverzorging, deco cosmetica, lichaamsverzorging, haarproducten en baby & kids verzorging.

madara purifying foam

Purifying Foam

Ik vind het een mooi flesje met handige pomp flacon. Het schuim is geurloos en super geconcentreerd. Ik had in het begin aan één pompje genoeg. Veel later toen het flesje leeg begon te raken had ik twee of drie pompjes nodig. Ik heb super lang met dit flesje gedaan. Ik denk wel een half jaar, dagelijks gebruik van gemaakt.

De parfumloze geur is gelijk aan die van de facewash Neutral, en doet mij denken aan de geur van een pleister…. het klinkt gek ik weet het. Ik vind het in ieder geval niet storend.

Het schuim is heel mild voor mijn gezicht en mijn huid voelt heerlijk schoon nadien. Ook na het reinigen is mijn huid niet geïrriteerd of rood.

Dit zeg Madara er zelf over:

“Purifying Foam reinigt op zachte wijze de diepere lagen van de gezichtshuid en nek. Verwijdert make-up en vuil. Reinigt zonder de huid uit te drogen.”

Daar kan ik me wel in vinden.

madara

Ingrediënten van de purifying foam    

De actieve bestanddelen zijn, roos, duizendblad, calendula en kamille.

Aqua, Rosa Damascena (Rose) Distillate*, Sodium Cocoamphoacetate, Alcohol, Glycerin*, Surcose Cocoate, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract*, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort) Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*

Verder stelt Madara steevast het volgende over hun producten:

  • veganistisch
  • zonder noten
  • glutenvrij
  • Natuurlijk en biologisch naar ECOCERT-standaard
  • Dierproefvrij

Conclusie Review Madara

Ik vind het een fijn product. Het maakt goed schoon en is heel zacht voor de gevoelige en droge huid. Wat mij betreft is het geslaagd!

Mádara Organic Skincare kost €17,50 en is verkrijgbaar bij onder andere vitaminstore of op de website van Madara zelf.

Ik hoop dat je deze review nuttig vind!