Detox-recept met Quinoa: Quinoasalade met Tomaat en Munt

Quinoa is geen graansoort, maar de korrels lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Quinoa is glutenvrij. Quinoa is een heerlijke variant op rijst of pasta.

Klaar in , Porties: 4




Ingrediënten:
600 ml water
200 gr quinoa
50 gr rozijnen
1 mespuntje zout
2 middelgrote tomaten, in stukjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
10 radijsjes, in vieren
1/2 komkommer, in stukjes
2 eetlepels amandelschilfers, geroosterd
4 eetlepels verse munt, fijngesneden
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
4 eetlepels limoensap
2 eetlepels sesamolie
zout naar smaak

Bereidingswijze
Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 15 minuten

Het water in een kleine sauspan aan de kook brengen. Quinoa, rozijnen en een vleugje zout toevoegen en in een gesloten pan 12-15 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Tomaat, ui, radijs, komkommer en amandelen in een grote kom door elkaar scheppen. De afgekoelde quinoa erdoor roeren en op smaak brengen met munt, peterselie, komijn, limoensap, sesamolie en zout. 1-2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

Joost: “… ik heb toevallig een eenvoudige doch voedzame maaltijd in mijn hoofd, als u mij wilt verschonen.”