hallo herfst

7 redenen om van de herfst te houden

De herfst omvat een krachtig natuurproces wat gepaard gaat met flinke najaarsstormen, kou en regen. Dat vinden wij mensen vaak wat minder leuk. Hier 7 redenen om van de herfst te houden!

1             Loslaten en nieuwe plannen maken

In het najaar keert de levensenergie naar binnen. De planten en bomen laten hun bladeren los en brengen de kracht tot diep in de wortels terug om in het voorjaar weer opnieuw te bloeien. Dit is een tijd van bezinning, van loslaten van oude vormen en ruimte creëren voor het nieuwe. Deze tijd is uitstekend geschikt om de balans op te maken. Vraag je zelf af waar je gelukkig mee bent. Wat heb je, wat wil je houden, wat wil je loslaten, wat wil je zaaien voor het nieuwe jaar? Wat is waardevol voor jou? Koester wat je wilt behouden en laat los wat niet meer bij je past. Maak vast plannen om in het nieuwe jaar te zaaien.

2             Oogsttijd

Herfst is een super tijd voor de natuur. Vruchten rijpen, bladeren kleuren, Moeder Aarde laat haar volle rijkdom zien. Het afscheid van de zomer is een machtige tijd. Stem jouw ritme af op die van de natuur en voel je meer verbonden. Voel de kracht van de herfst en geniet.

 

3             Heerlijke rijke gerechten

Stoofpeertjes, zelfgemaakte appelmoes, pompoen, pastinaak, wortelen zijn enkele voorbeelden van het rijke aanbod aan groenten en heerlijkheden om onszelf mee te verwennen. Dit seizoen laat ons alle rijkdom van de natuur zien, de verschillende geuren en smaken en prikkelende uitdagende combinaties! Zoek op internet naar inspirerende gerechten of houd mijn blog in de gaten. 🙂

4             Kleurrijke natuur

Maak een wandeling door het bos. Kijk zoals een kind dat doet om je heen en bewonder de bladeren met de mooiste kleuren. Probeer een eekhoorntje te vinden die eikeltjes aan het verzamelen is. hoor het knisperen van de blaadjes onder je voeten. Adem de frisse lucht in terwijl je beseft dat alles één is en uit dezelfde bron komt.

 

5             Romantiek

Je leeft meer binnen, de kaarsen gaan aan, de dagen worden korter en de avonden langer. Er worden warme drank gedronken of een goed glas rode wijn en het liefst doen we dat voor de brandende  openhaard. Haal meer uit deze bijzondere periode door bewust je tempo te vertragen. Zet de tv uit en verbind je met de ander, tafel lekker lang na en bedrijf de liefde!

6             Feestdagen: Halloween, sinterklaas en voorbereiding kerst

Niet alleen super gezellig om een kerstmarkt te bezoeken of een feestelijk gekleed stadje om een passend presentje uit te zoeken voor je naasten maar ook een gelegenheid om elkaar liefde en waardering te tonen. Schenk niet alleen een materieel cadeau aan iemand maar ook je aandacht, je gezelligheid en je tijd! Verzamel momenten, geen dingen.

 

7             Extra uurtje

In het najaar wordt de klok altijd een uurtje terug gezet. De wintertijd is de echte tijd. Deze tijd loopt ook gelijk met onze biologische klok en die van dieren. Volgens de Traditionele Chinese Medicijnleer heeft elk orgaan een bepaalde tijd waarop het energetisch oplaadt. Bijvoorbeeld: Tussen 01.00 uur en 03.00 uur ’s nachts herstelt de lever zich en als je dan vaak wakker wordt dan kan dat een indicatie zijn dat je iets op je lever hebt. Emoties of gifstoffen. De zomertijd zorgt er dus voor dat we energetisch niet synchroon lopen met de werkelijke tijd van de organen.

 

Nog een reden gevonden die er niet tussen staat? Laat het weten in de reacties hieronder!