sportvoeding

4 ESSENTIËLE TIPS VOOR HERSTEL NA HET SPORTEN

Herstel na het sporten is minstens even belangrijk als het sporten zelf. Wij geven je een paar tips om te zorgen voor optimaal resultaat van je training.

Sport tip 1. Kies voor de juiste voeding

Voor het herstel van je lichaam werkt een combinatie van eiwitten en koolhydraten het beste. De koolhydraten vullen je energievoorraad weer aan en de eiwitten helpen je spieren herstellen. Een kommetje kwark (eiwitten) en wat fruit (koolhydraten) is een voorbeeld van zo’n combinatie.

Sport tip 2. Zorg voor een goede coolingdown

Nadat je fanatiek hebt gesport, is het belangrijk om je spieren de kans te geven langzaam af te koelen. Zorg dat je ongeveer tien minuten reserveert aan het einde van je training waarin je de tijd neemt om te stretchen. Dit helpt om afvalstoffen af te voeren en voorkomt zo spierpijn.

Sport tip 3. Neem voldoende rust

Rust is essentieel als je fitter wilt worden. Alleen door je lichaam bij te laten komen na een zware training, kun je iets opbouwen. Rust betekent niet per se dat je de hele dag op de bank moet blijven liggen; juist het zogenaamde actieve herstel doet je lichaam goed. Je kunt daarbij denken aan een rustige vorm van yoga, zwemmen of fietsen. Zorg daarnaast voor genoeg slaap om echt op te laden.

Sport tip 4. Drink!

Water is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij herstel, maar voldoende drinken is heel belangrijk als je veel sport. Door te zweten verlies je vocht, wat je steeds moet blijven aanvullen. Daarnaast regelt water de temperatuur in je lichaam en vult het mineraaltekorten aan. Onmisbaar dus! 

 

sinaasappel

 

Ik ben benieuwd naar wat jij zelf doet om te herstellen van het sporten. Laat het me weten door een reactie te plaatsen, de leukste tip plaats ik in het artikel.

Deze post is in samenwerking met Hellofresh gemaakt.