curry soep

Oosterse curry soep met champignons en sereh

Deze verwarmende soep kun je het hele jaar door eten. Het is kruidig genoeg voor in de winter, en de door het zuurtje van de Sereh en limoen in combinatie met de kokosmelk ook uitstekend voor in de zomer!

[icon type=”glyphicon glyphicon-shopping-cart”] Ingrediënten oosterse curry soep met champignons en sereh:

  • 1 teen knoflook
  • 1 Ui
  • Rode curry (Blue elephant heeft een lekkere curry genaamd Tom ka pasta, die je goed kunt gebruiken voor deze soep.)
  • Kokosmelk, 400 ml
  • 1 stengel Sereh (= citroengras)
  • stukje gember, zo groot als je duim
  • Paksoi
  • Paddenstoelen (mix) 200 gram – kies wat je zelf lekker vind
  • 1 limoen
  • Een eetlepel vissaus
  • Een eetlepel suiker
  • Bosui
  • Koriander

Bereiding curry soep met champignons en sereh:

  • Fruit het uitje en knoflook in een soeppan. Voeg de rode curry en kokosmelk toe. Laat even opstaan.
  • Snijd de sereh langs de lange zijde doormidden zodat de smaak goed vrijkomt en laat in lange stengels – eventueel gehalveerd) mee sudderen in de pan. (lange stengels maakt het gemakkelijker om het er nadien uit te vissen.
  • Zelfde geld voor de gember: makkelijkst is een groot stuk geschild in de pan gooien. Zo kan de gember lekker trekken in de soep en is het makkelijk om het er uit te vissen.
  • Snijd de paksoi en gooi eerst het harde witte gedeelte in de pan en het groene blad gedeelte pas op het einde.
  • Voeg de paddenstoelen, al dan niet gesneden, toe.

Minuut of 10 zachtjes op het vuur laten staan.

  • Voeg de vissaus en de suiker toe.
  • Voeg groene gedeelte van de paksoi toe.
  • Hak bosuitje en koriander fijn. En garneer er de soep mee.

Oh ja, en nog een kleine tip.. proef de soep eerst voordat je heel enthousiast rode peper toevoegt! Het ging bij mij nog maar net goed – Ik stond al klaar met m’n hakmes en rode peper. Maar toen ik toch maar eerst ging proeven merkte ik dat de soep al super spicy was!

Deze soep is al zeer smaakvol en vullend van zichzelf. Je kunt deze soep nog verrijken met stukjes kip, grote garnalen, of door mihoen toe te voegen. Hierdoor wordt het een echte maaltijd soep.

 

Eet smakelijk!

Foto: http://www.recipeshubs.com/